Traškūs konservuoti avinžirniai su kuminu ir kitais prieskoniais (orkaitėje)

Kategorija: Vegetariški / Veganiški


Traškūs konservuoti avinžirniai su kuminu ir kitais prieskoniais (orkaitėje)

Paskelbė:
04 Birželio 2022
Traškūs orkaitėje iškepti konservuoti avinžirniai su aromatingais prieskoniais yra nuostabi ir itin maistinga alternatyva čipsams arba kitiems nesveikiems užkandžiams.  Tai užkandis, kuris ne tik papildys serialų vakarą, kai norisi kažką skanaus kramsnoti, bet ir labai tiks, kai užsuks svečiai. 
Labai svarbu pasirinkti kokybiškus konservuotus avinžirnius - kepant jie sumažės ir taps traškūs, todėl geriausia, kad būtų dideli, kokybiški ir nesuskilę avinžirniai.



Ingredientai



  • Traškiems avinžirniams:
    • konservuoti avinžirniai: 1 skardinės (400 gramų)
    • alyvuogių aliejus: 1 valgomojo šaukšto
  • Prieskonių mišiniui:
    • kuminas: 1 arbatinio šaukštelio
    • malta rūkyta paprika: 1 arbatinio šaukštelio
    • malta kalendra: 1 arbatinio šaukštelio
    • druska: 1 arbatinio šaukštelio
    • džiovintas raudonėlis: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • sumac prieskoniai: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • malta aitrioji paprika: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • sezamo sėklos: 1 arbatinio šaukštelio

Recepto paruošimas



1. Pirmiausia konservuotus avinžirnius nuplaukite ir nusausinkite popieriniais rankšluosčiais.
2. Nusausintus avinžirnius sumaišykite su alyvuogių aliejumi bei paskleiskite su kepimo popieriumi išklotoje kepimo skardoje.
3. Tuomet kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 40 minučių.
4. Paskui pasirinktame indelyje sumaišykite visus nurodytus prieskonius - prieskonių mišiniui.
5. Iškepusius avinžirnius sumaišykite su pasiruoštu prieskonių mišiniu.
6. Rekomenduoju šitaip paruoštus avinžirnius valgyti iškart, nes tada jie bus traškūs. Pastovėję jie tampa mažiau traškūs ir minkštesni. Skanaus!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: