Veganiškos morkų spurgos keptos orkaitėje

Kategorija: Vegetariški / Veganiški / Desertai


Veganiškos morkų spurgos keptos orkaitėje

Paskelbė:
01 Spalio 2022
Šios spurgos yra iškeptos orkaitėje, todėl juose riebalų gerokai mažiau nei įprastose. Gamindama naudoju 12 vienetų spurgų kepimo formą (tad ingredientai nurodyti būtent - 12-ai spurgų). Jei jos savo virtuvėje neturite, galima tiesiog išsikepti 10 keksiukų.

Savo spurgas apliejau juoduoju šokoladu bei apibarsčiau pūsta bolivine balanda. Ją galite pasigaminti ir namuose, bet kadangi tai daryti aš dažniausiai tingiu ir visai nenoriu, tai nusiperku parduotuvėje. Pūstas balandas įprastai aš pati naudoju įvairiems papuošimams, pagražinimams ir taip toliau. Jos ne tik yra visiškai natūralios, bet ir labai elegantiškos! Tobulai papuošia bet kurį desertą ar kepinį. Pamėginkite.



Ingredientai



  • morkos: 4 nedidelės (200 gramų)
  • obuolių tyrė: 0,5 stiklinės (90 gramų)
  • avižų pienas: 0,5 stiklinės (90 gramų)
  • rudas cukrus: trečdalio stiklinės + 2 valgomųjų šaukštų (84 gramų)
  • rapsų aliejus: trečdalio stiklinės (40 gramų)
  • balti speltos miltai: 1,3 stiklinės (156 gramų)
  • malti linų sėmenys: 1 valgomojo šaukšto (sumaišome su 3 valgomaisiais šaukštais vandens)
  • vanilės ekstraktas: 1 arbatinio šaukštelio
  • kepimo milteliai: 1,25 arbatinio šaukštelio
  • cinamonas: 1 arbatinio šaukštelio
  • maltas muskatas: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
  • jūros druska: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio

  • Šokoladiniam glajui:
    • juodas šokoladas: 50 gramų
    • pūsta bolivinė balanda: ketvirtadalio stiklinės

Recepto paruošimas



1. Pirmiausia morkas smulkiai sutarkuojame.
2. Tada dideliame dubenyje sumaišome morkas, obuolių tyrę, pieną, aliejų, cukrų bei linų sėmenis.
3. Kitame dubenyje sumaišome miltus, prieskonius bei kepimo miltelius.
4. Tuomet miltų mišinį per kelis kartus suberiame į drėgnų ingredientų dubenį.
5. Šaukštu paskirstome tešlą aliejumi išteptoje spurgų kepimo formoje.
6. Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 25 minutes.
7. Iškeptas spurgas atvėsiname.
8. Šokoladinis glajus: Ištirpiname šokoladą.
9. Spurgas gražesne puse iki pusės įmerkiame į šokoladą ir iš karto ištraukti.
10. Apibarstome pūsta bolivine balanda. Skanaujame!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: