Čiki veganiška pica su saldžiųjų bulvių pagrindu, avokadais ir alyvuogėmis

Kategorija: Makaronai, pica / Vegetariški / Veganiški


Čiki veganiška pica su saldžiųjų bulvių pagrindu, avokadais ir alyvuogėmis

Paskelbė:
14 Rugsėjo 2022
Gamindama tokią picą visai nesitikėjau, kad ji gausis tokia fantastišką. Šį receptą aš sudėliojau iš daugybės kitų receptų, kuriuos radau internete. Gamindama naudojau pilno grūdo avižinius miltus, kurie turi mažai glitimo, daug vitaminų, mineralų bei skaidulinių medžiagų. Kadangi picos pagrindas yra ganėtinai sotus, ant jo aš stengiausi nepridėti daug ingredientų.



Ingredientai



  • Picos pagrindui:
    • saldžiosios bulvės: 1 vidutinio dydžio (320 gramų)
    • pilno grūdo avižiniai miltai: dviejų trečdalių stiklinės (75 gramų)
    • rapsų aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • maltų linų sėmenys: 1 valgomojo šaukšto (sumaišome su 3 valgomaisiais šaukštais vandens)
    • džiovintas bazilikas: 1 arbatinio šaukštelio
    • česnakinė druska: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
    • jūros druska: dviejų trečdalių arbatinio šaukštelio
  • Pomidorų padažui:
    • smulkinti konservuoti pomidorai: dviejų trečdalių stiklinės
    • džiovintas bazilikas: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • džiovintas raudonėlis: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
    • jūros druska: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
    • juodieji pipirai: žiupsnelio
  • Picos įdarui:
    • pomidorai: 1
    • žaliosios alyvuogės: trečdalio stiklinės
    • avokadai: 0,5
    • gražgarstės: 1 saujos

Recepto paruošimas



1. Pirmiausia saldžiąją bulvę nulupame ir supjaustome smulkiais kubeliais. Maždaug 4-5 minutes verdame ant garų.
2. Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių temperatūros.
3. Pravėsusią bulvę sutriname šakute arba grūstuvu.
4. Dubenyje sumaišome su miltais, aliejumi, prieskoniais, kepimo milteliais ir linų sėmenimis.
5. Tešlą mentele paskirstome ant kepimo popieriumi apdengtos kepimo skardos.
6. Suformuojame 22-24 centimetrų apskritimą.
7. Kepame orkaitėje maždaug 15-17 minučių.
8. Per tą laiką, kol pagrindas kepa, pasiruošiame picos padažą. Maisto procesoriumi sutriname konservuotus pomidorus. Sumaišome su prieskoniais.
9. Tada pomidorą supjaustome, o alyvuoges perpjauname perpus.
10. Ištraukiame apkeptą picos pagrindą. Užtepame padažą, uždedame pomidorus ir alyvuoges.
11. Dar kepame orkaitėje maždaug 12-14 minučių.
12. Ant iškepusios picos sudedame pjaustytą avokadą ir apibarstome gražgarstėmis.
13. Supjaustome, patiekiame ir lepinamės!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: