Čiki veganiška pica su saldžiųjų bulvių pagrindu, avokadais ir alyvuogėmis
Kategorija: Makaronai, pica / Vegetariški / Veganiški
Gamindama tokią picą visai nesitikėjau, kad ji gausis tokia fantastišką. Šį receptą aš sudėliojau iš daugybės kitų receptų, kuriuos radau internete. Gamindama naudojau pilno grūdo avižinius miltus, kurie turi mažai glitimo, daug vitaminų, mineralų bei skaidulinių medžiagų. Kadangi picos pagrindas yra ganėtinai sotus, ant jo aš stengiausi nepridėti daug ingredientų.
1. Pirmiausia saldžiąją bulvę nulupame ir supjaustome smulkiais kubeliais. Maždaug 4-5 minutes verdame ant garų.
2. Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių temperatūros.
3. Pravėsusią bulvę sutriname šakute arba grūstuvu.
4. Dubenyje sumaišome su miltais, aliejumi, prieskoniais, kepimo milteliais ir linų sėmenimis.
5. Tešlą mentele paskirstome ant kepimo popieriumi apdengtos kepimo skardos.
6. Suformuojame 22-24 centimetrų apskritimą.
7. Kepame orkaitėje maždaug 15-17 minučių.
8. Per tą laiką, kol pagrindas kepa, pasiruošiame picos padažą. Maisto procesoriumi sutriname konservuotus pomidorus. Sumaišome su prieskoniais.
9. Tada pomidorą supjaustome, o alyvuoges perpjauname perpus.
10. Ištraukiame apkeptą picos pagrindą. Užtepame padažą, uždedame pomidorus ir alyvuoges.
11. Dar kepame orkaitėje maždaug 12-14 minučių.
12. Ant iškepusios picos sudedame pjaustytą avokadą ir apibarstome gražgarstėmis.
13. Supjaustome, patiekiame ir lepinamės!
Ingredientai
- Picos pagrindui:
- saldžiosios bulvės: 1 vidutinio dydžio (320 gramų)
- pilno grūdo avižiniai miltai: dviejų trečdalių stiklinės (75 gramų)
- rapsų aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
- kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
- maltų linų sėmenys: 1 valgomojo šaukšto (sumaišome su 3 valgomaisiais šaukštais vandens)
- džiovintas bazilikas: 1 arbatinio šaukštelio
- česnakinė druska: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
- jūros druska: dviejų trečdalių arbatinio šaukštelio
- Pomidorų padažui:
- smulkinti konservuoti pomidorai: dviejų trečdalių stiklinės
- džiovintas bazilikas: 0,5 arbatinio šaukštelio
- džiovintas raudonėlis: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
- jūros druska: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
- juodieji pipirai: žiupsnelio
- Picos įdarui:
- pomidorai: 1
- žaliosios alyvuogės: trečdalio stiklinės
- avokadai: 0,5
- gražgarstės: 1 saujos
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia saldžiąją bulvę nulupame ir supjaustome smulkiais kubeliais. Maždaug 4-5 minutes verdame ant garų.
2. Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių temperatūros.
3. Pravėsusią bulvę sutriname šakute arba grūstuvu.
4. Dubenyje sumaišome su miltais, aliejumi, prieskoniais, kepimo milteliais ir linų sėmenimis.
5. Tešlą mentele paskirstome ant kepimo popieriumi apdengtos kepimo skardos.
6. Suformuojame 22-24 centimetrų apskritimą.
7. Kepame orkaitėje maždaug 15-17 minučių.
8. Per tą laiką, kol pagrindas kepa, pasiruošiame picos padažą. Maisto procesoriumi sutriname konservuotus pomidorus. Sumaišome su prieskoniais.
9. Tada pomidorą supjaustome, o alyvuoges perpjauname perpus.
10. Ištraukiame apkeptą picos pagrindą. Užtepame padažą, uždedame pomidorus ir alyvuoges.
11. Dar kepame orkaitėje maždaug 12-14 minučių.
12. Ant iškepusios picos sudedame pjaustytą avokadą ir apibarstome gražgarstėmis.
13. Supjaustome, patiekiame ir lepinamės!
Raktažodžiai:
bulves, saldziosios bulves, rapsu aliejus, kepimo milteliai, linu semenys, bazilikas, druska, pipirai, pomidorai, alvyvuoges, avokadai, grazgarstes, raudonelis, konservuoti pomidorai, pica, veganiska pica
Veganiška bananų duona - pyragas
Veganiški saldžiųjų bulvių keksiukai, glazūruoti šokoladu
Pica kepta kepsninėje
Veganiški avižiniai sausainiai
Veganiškas - Indiškas palak tofu panyras su špinatais ir žirneliais
Lengvi ir purūs veganiški bananiniai blyneliai
Veganiškas daržovių ir raudonųjų lęšių troškinys
Greitai pagaminama veganiška kreminė žiedinių kopūstų ir obuolių sriuba
Soti bulvių pica su dešrelėmis
Trolių pica su dešrelėmis arba mielinė pica kitaip
Keptas halumis (Halloumi) su bulguro kruopomis, vyšniniais pomidorais ir alyvuogėmis
Veganiška beglitiminė moliūgų tarta - pyragas
Veganiški avietiniai keksiukai be kiaušinių
Pica su nduja - kažkas naujo ir neragauto
Keptuvėje kepti vištienos kukuliai baltame padaze
Veršienos guliašas su džiovintais baravykais ir pilno grūdo spagečiais
Storapadė pica su špinatais, sūriu ir kumpiu
Kukurūzinis bananų pyragas
Pilno grūdo cinamoniniai blynai
Pilno grūdo makaronai su vištiena
Omletas orkaitėje su varške ir daržovėmis
Greitai pagaminami veganiški kakaviniai blyneliai be glitimo
Skanusis močiutės obuolių pyragas
Bemielės tešlos pica