Vegetariški kalafioro kepsniai su kukurūzais ir sūriu
Kategorija: Vegetariški / Veganiški
Tikriausiai daugelis galvoja, kaip čia gali būti kepsniai ne iš mėsos, juk tai nesąmonę. Bet kad ir kokie mėsos kepsniai būtų skanūs, ne visi valgo mėsą, o ir kartais reikia atrasti dienų, kai gyvename be mėsos ir pravalome organizmą.
Šį kartą Jums pasiūlysiu nuostabų kalafiorų kepsnelių! Jie gan greit pagaminami ir su daug daržovių.
1. Pirmiausia kalafiorą nuplaukite, susmulkinkite žiedeliais ir išvirkite.
2. Po to nupilkite skystį ir palikite atvėsti.
3. Atvėsusį kalafiorą sutrinkite rankiniu trintuvu, įmaišykite kukurūzus, susmulkintus svogūnų laiškus, sūrį, džiūvėsėlius ir prieskonius. Įmuškite kiaušinį ir viską gerai išmaišykite.
4. Rankomis suformuokite norimos formos rutuliukus, juos suspauskite, ir dėkite ant kepimo popieriumi patiestos kepimo skardos.
5. Kepkite iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 20-30 minučių (priklausomai nuo kepsniukų dydžio), arba tol kol viršus šiek tiek apskrunda bei paruduoja.
6. Patiekite dar karštus ir skanaukite!
Šį kartą Jums pasiūlysiu nuostabų kalafiorų kepsnelių! Jie gan greit pagaminami ir su daug daržovių.
Ingredientai
- kalafiorai: ~400 gramų
- svogūnų laiškai
- kukurūzai: 100 gramų
- kiaušiniai: 1
- tarkuotas čederio sūris: 100 gramų
- džiūvėsėliai: 50 gramų
- česnakų granulės: trečdalio arbatinio šaukštelio
- mėgstamos džiovintos žolelės: 1 arbatinio šaukštelio
- druska
- pipirai
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia kalafiorą nuplaukite, susmulkinkite žiedeliais ir išvirkite.
2. Po to nupilkite skystį ir palikite atvėsti.
3. Atvėsusį kalafiorą sutrinkite rankiniu trintuvu, įmaišykite kukurūzus, susmulkintus svogūnų laiškus, sūrį, džiūvėsėlius ir prieskonius. Įmuškite kiaušinį ir viską gerai išmaišykite.
4. Rankomis suformuokite norimos formos rutuliukus, juos suspauskite, ir dėkite ant kepimo popieriumi patiestos kepimo skardos.
5. Kepkite iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 20-30 minučių (priklausomai nuo kepsniukų dydžio), arba tol kol viršus šiek tiek apskrunda bei paruduoja.
6. Patiekite dar karštus ir skanaukite!
Raktažodžiai:
kalafiorai, svogunu laiskai, kukuruzai, kiausiniai, suris, cederio suris, dziuveseliai, zoleles, dziovintos zoleles, druska, kalafioro kepsniai, vegetariska, kepsniai
Gruziniški kepsniai
Kiaulienos sprandinės bbq kepsniai
Vištienos kepsniai su sūriu
KIAULIENOS SPRANDINĖS KEPSNIAI, KEPTI PIENE SU BULVIŲ KROKETAIS
KIAULIENOS KEPSNIAI SU ČESNAKU IR ŽOLELĖMIS
Čičinsko kepsniai
Keptuvėje kepti jūros lydekos kepsniai
Patys skaniausi vištienos kepsniai su parmezano plutele
Kiauliėnos nugarinės kepnsiai kepti orkaitėje
Kalafiorų mišrainė su krabais
SALOTOS SU ŠPINOKAIS, TUNU IR KIAUŠINIAIS
KIAULIENOS SUKTINUKAI SU FETA SŪRIU
KEPTI MĖSOS FARŠO KUKULIAI SU BULVĖMIS
Nesaldus pikantiškas varškės apkepas su daržovėmis
Troškinti kalakutienos faršo kukuliai pievagrybių ir grietinėlės padaže
NEĮTIKĖTINAI SKANŪS KOTLETAI IR NEI GRAMO MĖSOS
Bulvių apkepėlė su mėsos kukuliais
KALAKUTIENOS KUKULIAI SU ŠPINOKAIS IR SŪRIO PADAŽU
Marokietiški vištienos kukuliai troškinti keptuvėje su konservuotais pomidorais
Tzadziki padažas. pagardas prie mėsos, žuvies
Kepto kalafioro mišrainė su feta sūriu
KALAKUTIENOS KUKULIAI SU SŪRIU
Šaltas tirštas graikiškas padažas - tzatziki
Paprasti čenakai su malta mėsa