Troškinti briuselio kopūstai su paprikomis, grietinėle ir sūriu
Kategorija: Vegetariški / Veganiški
Turiu pripažinti, kad mano šeima, niekada nebuvo didžiuliai Briuselio kopūstų fanai. Visada norėjau, kad jie jų valgytu daugiau, nes žinau, kad žmogaus organizmui jie yra itin sveiki. Galiausiai atradau Briuselio kopūstų troškinį, kuris tikrai patiko visai šeimai. Įprastai aš jį patiekiu kaip garnyrą, bet labai skanu valgyti ir vieną, kai visiškai nesinori jokios mėsos. Troškinti Briuselio kopūstai su paprikomis- tikras atradimas mano virtuvėje, tikiuosi nuo šiol bus ir Jūsų! ;)
1. Iš pradžių Briuselio kopūstus nuplaukite, nupjaukite apačias su koteliais (būtinai) ir apvirkite maždaug 5 minutes pasūdytame vandenyje.
2. Keptuvėje ant aliejaus apkepkite susmulkintus svogūnus.
3. Tuomet sudėkite šiaudeliais pjaustytas paprikas.
4. Kai jau paprikos suminkštėja, sudėkite apvirtus Briuselio kopūstus. Šiek tiek pakepkite, užpilkite grietinėle, pagardinkite trintu česnaku, druska ir pipirais.
5. Prieš patiekdami, užbarstykite tarkuotu sūriu. Skanaukite!
Ingredientai
- Briuselio kopūstų: 500 gramų
- raudonųjų paprikų: 1
- svogūnų: 1
- česnako: 3 skiltelių
- grietinėlės: 100 gramų
- tarkuoto sūrio "Džiugas": 50 gramų
- druskos
- maltų juodųjų pipirų
- aliejaus (kepimui)
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių Briuselio kopūstus nuplaukite, nupjaukite apačias su koteliais (būtinai) ir apvirkite maždaug 5 minutes pasūdytame vandenyje.
2. Keptuvėje ant aliejaus apkepkite susmulkintus svogūnus.
3. Tuomet sudėkite šiaudeliais pjaustytas paprikas.
4. Kai jau paprikos suminkštėja, sudėkite apvirtus Briuselio kopūstus. Šiek tiek pakepkite, užpilkite grietinėle, pagardinkite trintu česnaku, druska ir pipirais.
5. Prieš patiekdami, užbarstykite tarkuotu sūriu. Skanaukite!
Raktažodžiai:
kopustai, paprikos, raudonosios paprikos, briuselio kopustai, svogunai, cesnakas, grietinele, suris, druska, pipirai, aliejus
Šiltos briuselio kopūstų salotos
Šiltos daržovių salotos su avinžirniais ir anakardžių padažu
Jūros kopūstų ir morkų salotos
Kreminis žiedinių kopūstų apkepas su pievagrybiais ir sūriu
Troškinti kopūstai su mėsa
Troškinti kopūstai su dešrelėmis
TROŠKINTI RAUGINTI KOPŪSTAI SU DŽIOVINTAIS GRYBAIS
Raugintų kopūstų sriuba
Troškinta aviena su kopūstais
Vegetariškas žiedinių kopūstų ir makaronų apkepas su sūriu
RAUGINTŲ KOPŪSTŲ IR SILKĖS UŽKANDIS
Beatos raugintų kopūstų sriuba
Žiedinių kopūstų ir varškės apkepas
Pietums – kiaulienos dešrelės su raugintais kopūstais
Lenkiškas bigosas - kopūstų troškinys su mėsa
Pomidorinė kopūstų sriuba su vištiena
Greitai pagaminama veganiška kreminė žiedinių kopūstų ir obuolių sriuba
Raugintų kopūstų sriuba su rūkytomis dešrelėmis
Žiedinių kopūstų salotos su kiaušiniais
Kalakuto širdelių troškinys su daržovėmis ir grietine
Vegetariški balandėliai be mėsos
Kopūstų ir maltos mėsos užkepėlė
Kopūstų troškinys su mėsa
Žiedinių kopūstų salotos