Vegetariški balandėliai su augaliniu faršu kinietiškai
Kategorija: Vegetariški / Veganiški
Ingredientai
- Kininis kopūstas: 1 vnt.
- Įdarui:
- Virti ryžiai: 1 puodelis
- Augalinis faršas: 1 puodelis
- Pievagrybiai: 1 nedidelė dėžutė
- Paprika: pusė vnt.
- Svogūnas: 1 vnt.
- Česnakas: kelios skiltelės
- Morka: 1 vnt.
- Krapai: truputis
- Pomidorų padažas: 2 v. š.
- Aliejus kepimui
- Druska, pipirai, paprikos prieskoniai: pagal skonį
- Vanduo: 6 v. š.
- Sojos padažas: 6 v. š.
- Ryžių actas: 3 v. š.
- Rudasis cukrus: 2 v. š.
- Pomidorų padažas: 2 v. š.
- Svogūno laiškai: truputis
- Sezamo sėklos: 2 v. š.
Recepto paruošimas
1. Kininio kopūsto lapus trumpai apvirkite verdančiame vandenyje, kol suminkštės.
2. Smulkiai supjaustykite daržoves ir grybus, tuomet pakepinkite keptuvėje su šlakeliu aliejaus.
3. Įdėkite virtus ryžius, prieskonius bei pomidorų padažą, gerai išmaišykite ir dar šiek tiek patroškinkite.
4. Sumaišykite marinatui skirtus ingredientus.
5. Apvirtą kopūsto lapą užpildykite įdaru, suvyniokite ir apkepkite keptuvėje iš abiejų pusių.
6. Įdėkite balandėlius į puodą, užpilkite marinatu ir troškinkite ant mažos ugnies apie 15 minučių.
7. Patiekite su pabarstytais svogūnų laiškais ir sezamo sėklomis. Skanaus!
8. Santrauka: Šie vegetariški balandėliai yra sveika ir gardi alternatyva tradiciniams balandėliams. Dėl lengvai virškinamų ingredientų ir kiniško marinato patiekalas yra ne tik skanus, bet ir lengvai pagaminamas