Virti brokoliai, apkepti su kietu sūriu

Kategorija: Daržovių patiekalai / Vegetariški / Veganiški


Virti brokoliai, apkepti su kietu sūriu

Paskelbė:
16 Spalio 2022
Tokius virtus ir apkeptus brokolius aš valgau su didžiuliu malonumu, tomis dienomis, kai visai nesinori mėsos. Šis patiekalas pasigamina tikrai labai greitai. 

Vienoje porcijoje, kiek paskaičiavau, yra 269 kalorijos.



Ingredientai



  • brokoliai: 500 gramų
  • kietasis sūris: ~50 gramų (naudoju Džiugas Mild)
  • sviestas: 2 valgomųjų šaukštų
  • citrinos sultys: 1 valgomojo šaukšto
  • druska
  • malti juodieji pipirai

Recepto paruošimas



1. Pirmiausia kietąją sūrį sutarkuojame smulkia tarka. Tam itin patogu naudoti virtuvinį kombainą.
2. Tada brokolius suskirstome nedideliais žiedynėliais, sudedame į verdantį pasūdytą vandenį ir verdame maždaug 3-5 minutes.
3. Po to brokolius nukošiame ir perliejame lediniu vandeniu, kad neprarastų ryškios spalvos.
4. Keptuvėje išlydome sviestą.
5. Svieste maždaug 1-2 minutes apkepame brokolių žiedynus.
6. Į keptuvę supilame citrinų sultis, užbarstome puse kiekio sūrio, pagardiname druska ir pipirais. Pakepame dar maždaug 1-2 minutes.
7. Brokolius sudedame į lėkštę bei užbarstome likusiu sūriu. Patiekiame ir skanaujame!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: