Vegetariškas avinžirnių troškinys
Kategorija: Vegetariški / Veganiški
Avinžirniai, kaip beje ir kitos ankštinės daržovės, yra idealus gerai pasisavinamų baltymų šaltinis. Šio patiekalo didžiausias minusas yra tas, kad, kaip ir kitas ankštines daržoves, jas privaloma pamirkyti ilgojai vandenyje ir reikės ilgokai pavirti. Šito galite išvengti naudodamos konservuotus avinžirnius.
1. Geriausia iš vakaro arba bent jau 8-10 valandų prieš šaltame vandenyje užmerkite stiklinę avinžirnių. Vandens pilkite gerokai virš avinžirnių, nes jie išmirkę beveik patrigubės.
2. Tuomet išbrinkusius avinžirnius sudėkite į puodą, juos užpilkite maždaug dvigubai didesniu kiekiu šalto vandens bei užvirkite. Vandeniui užvirus įmeskite lauro lapelių ir perpus perpjautą svogūną.
3. Palikite avinžirnius virti ant mažos ugnies maždaug 1,5-2 valandas. Druskos į vandenį įberkite tik virimo pabaigoje - nes kitaip druska gali trukdyti avinžirniams pakankamai suminkštėti.
4. Tada įkaitinkite keptuvę, įpilkite aliejaus bei sudėkite smulkiai supjaustytą svogūną. Apkepkite maždaug kelias minutes bei sudėkite sususmulkintą česnaką, pakepkite apie 30 sekundžių. Sudėkite kubeliais supjaustytas morkas, jas pakepinkite dar maždaug 10 minučių.
5. Po to sumeskite ir kubeliais supjaustytą papriką, smulkiai supjaustytą pomidorą, įkrėskite pomidorų pastos, pabarstykite druska, pipirais, kitais prieskoniais bei išmaišykite. Viską užpilkite avinžirnių nuoviru (turėtų viską apsemti), o jei naudosite konservuotus avinžirnius - tada tiesiog karštu vandeniu arba sultiniu.
6. Užvirinkite bei troškinkite maždaug 20-30 minučių arba kol troškinys sutirštės ir morkos suminkštės. Paragaukite troškinio skysčio bei patikrinkite, ar jūsų skoniui netrūksta jokių prieskonių.
7. Galite, jei norisi, patiekti su virtais ryžiais. Skanaus!
Ingredientai
- virti avinžirniai: 1,5 stiklinės (arba ~800 gramų konservuotų avinžirnių)
- lauro lapeliai: 2
- svogūnai: 2
- nuoviras nuo avinžirnių: 2-2,5 stiklinės (arba karštas vanduo, arba sultinys)
- česnakas: 1-2 skiltelių
- morkos: 2
- pomidorai: 1
- paprikos: 1
- pomidorų pasta: 1 valgomojo šaukšto
- druska
- pipirai
- bazilikas
- raudonėlis
Recepto paruošimas
1. Geriausia iš vakaro arba bent jau 8-10 valandų prieš šaltame vandenyje užmerkite stiklinę avinžirnių. Vandens pilkite gerokai virš avinžirnių, nes jie išmirkę beveik patrigubės.
2. Tuomet išbrinkusius avinžirnius sudėkite į puodą, juos užpilkite maždaug dvigubai didesniu kiekiu šalto vandens bei užvirkite. Vandeniui užvirus įmeskite lauro lapelių ir perpus perpjautą svogūną.
3. Palikite avinžirnius virti ant mažos ugnies maždaug 1,5-2 valandas. Druskos į vandenį įberkite tik virimo pabaigoje - nes kitaip druska gali trukdyti avinžirniams pakankamai suminkštėti.
4. Tada įkaitinkite keptuvę, įpilkite aliejaus bei sudėkite smulkiai supjaustytą svogūną. Apkepkite maždaug kelias minutes bei sudėkite sususmulkintą česnaką, pakepkite apie 30 sekundžių. Sudėkite kubeliais supjaustytas morkas, jas pakepinkite dar maždaug 10 minučių.
5. Po to sumeskite ir kubeliais supjaustytą papriką, smulkiai supjaustytą pomidorą, įkrėskite pomidorų pastos, pabarstykite druska, pipirais, kitais prieskoniais bei išmaišykite. Viską užpilkite avinžirnių nuoviru (turėtų viską apsemti), o jei naudosite konservuotus avinžirnius - tada tiesiog karštu vandeniu arba sultiniu.
6. Užvirinkite bei troškinkite maždaug 20-30 minučių arba kol troškinys sutirštės ir morkos suminkštės. Paragaukite troškinio skysčio bei patikrinkite, ar jūsų skoniui netrūksta jokių prieskonių.
7. Galite, jei norisi, patiekti su virtais ryžiais. Skanaus!
Raktažodžiai:
avinzirniai, vegetariska, troskinys, avinzirniu troskinys, vegetariskas troskinys, pomidorai, morkos, pomidoru pasta, virti avinzirniai, bazilikas, raudonelis
HUMMUS SU SAULĖJE DŽIOVINTAIS POMIDORAIS
AVINŽIRNIŲ MALTINUKAI - PATIKS NE TIK VEGETARAMS!
Vegetariškas plovas su avinžirniais
AVINŽIRNIŲ IR SEZAMO SĖKLŲ PASTOS UŽTEPĖLĖ
Švilpikai iš saldžių bulvių
DARŽOVIŲ IR VIŠTIENOS TROŠKINYS
MALTOS JAUTIENOS SRIUBA (BEVEIK ČILI TROŠKINYS)
MALTOS JAUTIENOS SRIUBA (BEVEIK ČILI TROŠKINYS)
VEGETARIŠKA KUSKUSO IR DARŽOVIŲ UŽKEPĖLĖ
13 virtuvės gudrybių, kurias ne visada žino net patyrusios šeimininkės
SPAGETI TROŠKINYS SU VIŠTIENA
PUPELIŲ SRIUBA SU KEPTA ŠONINE
VEGETARIŠKAS DARŽOVIŲ TROŠKINYS (ORKAITĖJE)
KIAULIENOS SPRANDINĖ SU SLYVOMIS IR DŽIOVINTAIS GRYBAIS
Verta išmėginti: Ilgai troškinta jautienos kulninė
Česnakiniai grybai
Senoviškai marinuoti baravykai
Burrito bowl - ryžiai su kepta kalakutiena ir pupelėmis
Pomidorinė vištienos sriuba su avinžirniais
Skaniausias kiaulienos troškinys su kopūstais
SRIUBA SU VOVERAITĖMIS IR RYŽIAIS
JAUTIENOS TROŠKINYS SU PERLINĖMIS KRUOPOMIS
Jūros kopūstų ir morkų salotos
Kaip pjaustyti svogūną?