Avinžirniai su šparaginėmis pupelėmis
Kategorija: Vegetariški / Veganiški
Vienas iš patiekalų, kurį ragaujant supranti, kad veganai tikrai valgo laabai skaniai, o ir daržoves atrandi iš naujo :). Mėsos čia nepritrūks, o kam pristigs, galima, pvz., brokolių salotas papildyti apkeptos šoninės riekelėmis :). Ląsteliena ir baltymais turtingas patiekalas pietums.
1. Avinžirnius užmerkiam nakčiai arba bent 8 val ir išverdame (prireiks apie 60 min). Arba tiesiog naudojame konservuotus avinžirnius.
2. Prikaistuvyje užverdam vandenį ir jame apverdame šparagines pupeles (arba smidrus) apie 4 min.
3. Po to perliejam juos šaltu vandeniu ir supjaustom mažesniais pagaliukais.
4. Keptuvėje įkaitiname aliejų ir sudedam smulkiai pjaustytą svogūną, po kelių minučių įdedam ir smulkiai supjaustytą česnaką.
5. Po minutės supilam avinžirnius, kelias minutes juos pakepiname.
6. Tada suberiam pupeles (smidrus), pomidorų pastą sumaišome su vandeniu ir užpilam ant daržovių, įmaišom.
7. Suberiam špinatus, kelias minutes patroškinam ir užpilam augaliniu pienu.
8. Pabarstom smulkintais svogūnų laiškais. Paliekam 10 min troškintis.
9. Patiekiame su basmati ryžiais ir mėgstamomis daržovėmis. Skanaujame!
Ingredientai
- 4 česnako skiltelių
- saujos špinatų (ar kitokių žalėsių)
- 1 raudonojo svogūno
- 1 v.š. pomidorų pastos + 1/2 stiklinės vandens (galima keisti kario pasta)
- 250 ml augalinio pieno
- 150 g šparaginių pupelių (arba smidrų)
- saujos svogūnų laiškų
- 400 g avinžirnių, virtų
Recepto paruošimas
1. Avinžirnius užmerkiam nakčiai arba bent 8 val ir išverdame (prireiks apie 60 min). Arba tiesiog naudojame konservuotus avinžirnius.
2. Prikaistuvyje užverdam vandenį ir jame apverdame šparagines pupeles (arba smidrus) apie 4 min.
3. Po to perliejam juos šaltu vandeniu ir supjaustom mažesniais pagaliukais.
4. Keptuvėje įkaitiname aliejų ir sudedam smulkiai pjaustytą svogūną, po kelių minučių įdedam ir smulkiai supjaustytą česnaką.
5. Po minutės supilam avinžirnius, kelias minutes juos pakepiname.
6. Tada suberiam pupeles (smidrus), pomidorų pastą sumaišome su vandeniu ir užpilam ant daržovių, įmaišom.
7. Suberiam špinatus, kelias minutes patroškinam ir užpilam augaliniu pienu.
8. Pabarstom smulkintais svogūnų laiškais. Paliekam 10 min troškintis.
9. Patiekiame su basmati ryžiais ir mėgstamomis daržovėmis. Skanaujame!
Raktažodžiai:
cesnakas, spinatai, svogunai, pomidoru pasta, pienas, pupeles, avinzirniai, sparagines pupeles, veganiska
Vegetariškas avinžirnių troškinys
Tofu ir avinžirnių stir fry
Vegetariškas plovas su avinžirniais
AVINŽIRNIŲ IR SEZAMO SĖKLŲ PASTOS UŽTEPĖLĖ
Šparaginių pupelių su faršu apkepas - pavyko tobulai!
Traškūs konservuoti avinžirniai su kuminu ir kitais prieskoniais (orkaitėje)
Kepti smidrai (šparagai) su šonine
Žaliosios šparaginės pupelės su grietinėle
Kreminiai makaronai su daržovėmis, grietinėle, sūriu ir be mėsos
Kreminiai makaronai su daržovėmis, grietinėle ir sūriu, be mėsos
Pomidorinė vištienos sriuba su avinžirniais
salotos su pupelėmis, pievagrybiais ir vištiena
Grikiai su daržovėmis, pupelėmis ir sūriu
Avinžirnių sriuba su vištiena
Čili sriuba su faršu
LĘŠIŲ MALTINUKAI
Maistingos keptų burokėlių ir avinžirnių salotos/mišrainė
Vištienos troškinys su šparaginėmis pupelėmis
Avinžirnių kotletai
Šiltos avinžirnių ir batatų salotos
Virti avinžirniai su grybais
Čilietiško moliūgo, pupelių ir makaronų troškinys
Keto konjac makaronai su tofu
Šiltos daržovių salotos su avinžirniais ir anakardžių padažu