Palak paneer vegetariškas špinatų troškinys

Kategorija: Vegetariški / Veganiški


Palak paneer vegetariškas špinatų troškinys

Paskelbė:
01 Vasario 2020
Troškiniui reikės:
300 g špinatų 
200 g panyro (saldaus pieno) sūrio
200 g grietinės
200 g grietinėlės
5 g cukraus
5 g druskos
ciberžolės, indiškų prieskonių

Prieš pradedant gaminti troškinį siūlau uždėti virti basmati ryžius, kol jie išvirs, pasigamins ir troškinukas.

Pradedam nuo padažo gamybos. Į įkaitintą keptuvę sudedame grietinę ir grietinėlę, ant mažos ugnies pakaitiname. Beriame cukrų ir druską (druskos dėjau apie pusę arbat. šaukštelio), ciberžolę, indiškus prieskonius (dėjau Garam masala - tikrų tikriausi indiški prieskoniai). Padažą kaitiname ant mažos ugnies, kol sutirštės.
Špinatus nuplauname ir smulkiai supjaustome.
Supjaustome sūrį 2-2,5 cm ilgio kubeliais. Dedame į sutirštėjusį tebešylantį padažą ir išmaišome, kad visi sūrio gabaliukai pasidengtų padažiuku. Šiek tiek pakaitiname, kol sūris pradės minkštėti.


Sudedame špinatus. Viską dar pašildome apie 5 min. ir patiekiame! Galima papuošti petražolėmis ir vyšniniais pomidorais.
Skanaus!

Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: