Vegetariški makaronai su saulėje džiovintais pomidorais, špinatais, grietinėle ir sūriu

Kategorija: Makaronai, pica / Vegetariški / Veganiški


Vegetariški makaronai su saulėje džiovintais pomidorais, špinatais, grietinėle ir sūriu

Paskelbė:
22 Vasario 2022
Saulėje džiovintus pomidorus ir špinatus tikriausiai galima būtų pavadinti pačiais geriausiais draugais. Jie taip idealiai dera tarpusavyje! Toks derinys fantastiškai tinka su įvairiausių rūšių makaronais.


Ingredientai



  • mėgstami makaronai: 250 gramų
  • neriebi grietinėlė: 200 mililitrų
  • saulėje džiovinti pomidorai: 140 gramų (svoris su aliejumi 280 gramų)
  • mažieji špinatai: 70 gramų
  • smulkiai tarkuotas kietasis sūris: trijų ketvirtadalių stiklinės (parmezano, "Džiugo" Pecorino Romano ar panašiai)
  • česnakas: 2 skiltelių (susmulkiname)
  • šviežias bazilikas: 1 saujos (smulkiai supjaustome)
  • alyvuogių aliejus (kepimui)
  • druska
  • juodieji pipirai


Recepto paruošimas



1. Pirmiausia makaronus išverdame "al dente".
2. Per tą laiką, kol makaronai verda, keptuvėje įkaitiname aliejų ant vidutinės kaitros.
3. Suberiame česnaką ir jį pakepiname maždaug 30 sekundžių.
4. Tuomet suberiame špinatus ir juos maišydami pakepiname maždaug 1-2 minutes arba kol sukris.
5. Tada suberiame saulėje džiovintus pomidorus ir baziliką. Viską išmaišome.
6. Po to suberiame nusausintus makaronus. Supilame grietinėlę, sūrį (dalį sūrio pasiliekame patiekimui). Viską šiek tiek pakaitiname.
7. Įberiame druskos ir pipirų. Jei makaronai atrodo sausoki, galite įpilti šiek tiek vandens, kuriame virė makaronai.
8. Patiekdami makaronus apibarstome sūriu. Skanaujame!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: