Daržovių troškinys - indiškas ryžių plovas su žirneliais, morkomis ir panyru

Kategorija: Vegetariški / Veganiški


Daržovių troškinys - indiškas ryžių plovas su žirneliais, morkomis ir panyru

Paskelbė:
19 Liepos 2022
Tokio daržovių troškinio, dar kitaip vadinamo indiško plovo, su žirneliais, morkomis ir panyru receptą atradau visiškai netikėtai ir visiškai neseniai. Tik pamačiusi jį, supratau, kad tikrai gaminsiu, nes jis su mano taip pamėgstu panyru. Tikrai nesudėtingai pagaminamas, sotus ir labai skanus. Ne tik skanus patiekalas vakarienei, bet ir itin patogu susipakuoti ir nusinešti į darbą kitos dienos pietums. Labai rekomenduoju pamėginti!



Ingredientai



  • aliejus (kepimui)
  • svogūnai: 1 (smulkiai supjaustome)
  • morkos: 2 vidutinio dydžio (supjaustome)
  • šaldyti žirneliai: 200 gramų
  • basmati ryžiai: 250 gramų
  • česnakas: 2 skiltelių (susmulkiname)
  • kario prieskoniai: 2 arbatinių šaukštelių
  • sultinys: 700 mililitrų
  • druska
  • pipirai
  • panyras: 225 gramų (supjaustome gabaliukais)

Recepto paruošimas



1. Iš pradžių dideliame puode įkaitiname vieną valgomąjį šaukštą aliejaus.
2. Sudedame svogūną, česnaką ir morkas. Pamaišydami pakepiname maždaug 10 minučių, kol daržovės suminkštėja.
3. Tuomet sudedame kario prieskonius ir ryžius, maišydami pakepiname maždaug 60 sekundžių.
4. Sudedame žirnelius, supilame sultinį ir palaukiame kol viskas užvirs.
5. Tada sumažiname kaitrą ir uždengus puodą verdame maždaug 15-20 minučių arba kol ryžiai bus išvirę ir sultinys susigers.
6. Panyrą pabarstome druska ir pipirais. Kol ryžiai verda keptuvėje įkaitiname šiek tiek aliejaus ir apkepame panyrą iš visų pusių kol bus auksiniai rusvos spalvos.
7. Į išvirusius ryžius sudedame panyrą, atsargiai išmaišome ir patiekiame. Skanaujame!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: