Daržovių troškinys - indiškas ryžių plovas su žirneliais, morkomis ir panyru
Kategorija: Vegetariški / Veganiški
Tokio daržovių troškinio, dar kitaip vadinamo indiško plovo, su žirneliais, morkomis ir panyru receptą atradau visiškai netikėtai ir visiškai neseniai. Tik pamačiusi jį, supratau, kad tikrai gaminsiu, nes jis su mano taip pamėgstu panyru. Tikrai nesudėtingai pagaminamas, sotus ir labai skanus. Ne tik skanus patiekalas vakarienei, bet ir itin patogu susipakuoti ir nusinešti į darbą kitos dienos pietums. Labai rekomenduoju pamėginti!
1. Iš pradžių dideliame puode įkaitiname vieną valgomąjį šaukštą aliejaus.
2. Sudedame svogūną, česnaką ir morkas. Pamaišydami pakepiname maždaug 10 minučių, kol daržovės suminkštėja.
3. Tuomet sudedame kario prieskonius ir ryžius, maišydami pakepiname maždaug 60 sekundžių.
4. Sudedame žirnelius, supilame sultinį ir palaukiame kol viskas užvirs.
5. Tada sumažiname kaitrą ir uždengus puodą verdame maždaug 15-20 minučių arba kol ryžiai bus išvirę ir sultinys susigers.
6. Panyrą pabarstome druska ir pipirais. Kol ryžiai verda keptuvėje įkaitiname šiek tiek aliejaus ir apkepame panyrą iš visų pusių kol bus auksiniai rusvos spalvos.
7. Į išvirusius ryžius sudedame panyrą, atsargiai išmaišome ir patiekiame. Skanaujame!
Ingredientai
- aliejus (kepimui)
- svogūnai: 1 (smulkiai supjaustome)
- morkos: 2 vidutinio dydžio (supjaustome)
- šaldyti žirneliai: 200 gramų
- basmati ryžiai: 250 gramų
- česnakas: 2 skiltelių (susmulkiname)
- kario prieskoniai: 2 arbatinių šaukštelių
- sultinys: 700 mililitrų
- druska
- pipirai
- panyras: 225 gramų (supjaustome gabaliukais)
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių dideliame puode įkaitiname vieną valgomąjį šaukštą aliejaus.
2. Sudedame svogūną, česnaką ir morkas. Pamaišydami pakepiname maždaug 10 minučių, kol daržovės suminkštėja.
3. Tuomet sudedame kario prieskonius ir ryžius, maišydami pakepiname maždaug 60 sekundžių.
4. Sudedame žirnelius, supilame sultinį ir palaukiame kol viskas užvirs.
5. Tada sumažiname kaitrą ir uždengus puodą verdame maždaug 15-20 minučių arba kol ryžiai bus išvirę ir sultinys susigers.
6. Panyrą pabarstome druska ir pipirais. Kol ryžiai verda keptuvėje įkaitiname šiek tiek aliejaus ir apkepame panyrą iš visų pusių kol bus auksiniai rusvos spalvos.
7. Į išvirusius ryžius sudedame panyrą, atsargiai išmaišome ir patiekiame. Skanaujame!
Raktažodžiai:
aliejus, svogunai, morkos, zirneliai, ryziai, cesnakas, prieskoniai, sultinys, druska, panyras
Kalakutienos ir ryžių troškinys
Troškintos dešrelės su žirneliais
DARŽOVIŲ SRIUBA SU KARIU IR KOKOSO PIENU
Tikras plovas kazane su aviena
Mišrainė su kalmarais ir žirneliais
AVIENOS PLOVAS
Salotos su konservuotais pievagrybiais
LAŠIŠOS SRIUBA SU DARŽOVĖMIS IR GRIETINĖLE
Makaronų salotos su tunu ir žirneliais
Grikių salotos - mišrainė su pievagrybiais ir silke
DARŽOVIŲ TROŠKINYS SU KIAULIENA
Kepti ryžiai su daržovėmis ir lašiša
DARŽOVIŲ IR KIAULIENOS TROŠKINYS
Jautienos troškinys su morkomis
Tikras plovas ant laužo su aviena (arba jautiena ar kiauliena)
Nuostabus uzbekų plovas
Nerealiai skani Kūčių silkė su morkomis, svogūnais ir razinomis
KALAKUTIENOS IR ANAKARDŽIŲ RIEŠUTŲ TROŠKINYS
Be galo skanūs daržovių kotletukai
Mišrainė su silke, keptais burokėliais, bulvėmis, morkomis ir žirneliais
Burrito bowl - ryžiai su kepta kalakutiena ir pupelėmis
Įdaryti kotletai su morkomis, svogūnais, sūriu ir kiaušiniais
Orkaitėje keptas plovas
Minestrone - itališka daržovių sriuba