Vegetariškas ryžių ir cukinijų apkepas
Kategorija: Apkepai / Vegetariški / Veganiški
Ingredientai:
- cukinijų: 1 kilogramo
- ryžių: 120 gramų
- kietojo sūrio: 60 gramų
- alyvuogių aliejaus: 3 valgomųjų šaukštų
- miltų: 2 valgomųjų šaukštų
- druskos: pagal skonį
- česnako: 1-2 skiltelių
- pipirų: pagal skonį
- pieno: šiek tiek
Recepto paruošimas:
- Pirmiausia cukinijas sutarkuojame burokinės tarkos pagalba, sumaišome su druska, sudedame į kiaurasamtį, o kiaurasamtį pastatome į dubenėlį, kad sulaikytų varvančias sultis.
- Leidžiame pastovėti maždaug 20 min. Kad sultys geriau nuvarvėtų, galite kartas nuo karto cukinijas pamaišyti bei paspausti šiek tiek rankomis.
- Ryžius gerai nuplauname, užpilame karštu vandeniu ir padedame į šalį, kol jų prireiks.
- Sūrį sutarkuojame.
- Įkaitiname orkaitę iki 210 laipsnių temperatūros.
- Cukinijas kuo sausiau nuspaudžiame rankomis ir paskleidžiame ant virtuvinio popieriaus, kad jos dar geriau nusausėtų.
- Nubėgusias cukinijos sultis sumaišome su pienu, kol turėsime pusę litro skysčio, supilame į nedidelį puodą ir pašildome ant lengvos ugnies. Tik pašildome, užvirti nereikia.
- Didesnėje keptuvėje įkaitiname aliejų, jame išspaudžiame česnaką (galite apkepinti ir svogūną), sudedame cukinijas ir pakepiname maždaug 5 minutes.
- Suberiame miltus, išmaišome, kad gerai pasiskirstytų ir pakaitiname dar maždaug 2 minutes.
- Nukeliame nuo ugnies. Įmaišome dalį kietojo sūrio, viso maždaug 2 valgomus šaukštus, ir gerai išmaišome. Pagardiname pipirais. Šiuo momentu paragaujame ir ar nieko netrūksta.
- Nupilame nuo ryžių vandenį, gerai nuvarviname ir dedame į cukinijų mišinį. Apliejame šiltu cukinijų sulčių ir pieno mišiniu, gerai išmaišome ir vėl dedame ant viryklės, kai ims virsnoti supilame į kaitrai atsparų indą, o jei keptuvę galima dėti į orkaitę, galite palikti ir toje pačioje keptuvėje.
- Pabarstome likusiu kietuoju sūriu, apšlakstome likusiu šaukštu alyvuogių aliejaus, pridegiame dangčiu arba folija ir kepame 10-15 minutučių.
- Tada indą atidengiame ir vėl dedame į orkaitę dar maždaug 10-15 minučių, kol paviršius apdžius ir gražiai pagels (jeigu viršuje susikaupė daug skysčių, pakaitiname dar keletą minučių).
Raktažodžiai:
Vegetariškas, Vegetariškas apkepas, Vegetariški receptai, Vegetariškas receptas, Vegetariška
CUKINIJŲ IR RYŽIŲ APKEPAS
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Purus cukinijų ir ryžių apkepas
Kiaušinius dažome natūraliai
Šventėms – tortas „Snickers“
Cukinijų ir feta sūrio apkepas su ryžių plutele
CUKINIJŲ APKEPAS SU VIŠTIENA
Šašlykai greituoju būdu..
Šokoladinis tiramisų tortas
DARŽOVIŲ - VIŠTIENOS LAZANIJA
Neįtikėtinai skanūs kotletai ir nei gramo mėsos
Tortas „Juodasis miškas“
Brokolių apkepas su kukurūzais ir ryžių plutele
BULVIŲ APKEPAS SU CUKINIJA IR ŠPINATAIS
Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“
AVIENOS PLOVAS
CUKINIJŲ IR MORKŲ APEKPAS SU LAŠIŠA
CUKINIJŲ BLYNAI SU SVOGŪNŲ LAIŠKAIS
BALTAS SVIESTINIS PADAŽAS
Pikantiški 6 šašlykų receptai
Rauginti kopūstai pagal Darių ir Karoliną
Gardi prancūziška svogūnų sriuba
AŠTRI ŽIRNIŲ SRIUBA SU DARŽOVĖMIS
vegetariškas daržovių troškinys su varškės sūriu