Traškūs lavašo suktinukai su varške ir sūriu pusryčiams

Kategorija: Varškės patiekalai


Traškūs lavašo suktinukai su varške ir sūriu pusryčiams

Paskelbė:

Ingredientai

  • Lavašas: 1 lapas
  • Varškė: 180 g
  • Kiaušinio trynys: 1 vnt.
  • Tarkuotas sūris: 70 g
  • Smulkinti krapai: pagal skonį
  • Papildomas kiaušinio trynys (aptepimui): 1 vnt.

Recepto paruošimas

1. Paruoškite įdarą: sumaišykite varškę, kiaušinio trynį, tarkuotą sūrį ir smulkintus krapus, kol gausite vienalytę masę.

2. Paruoškite lavašą: lavašą supjaustykite juostelėmis, tinkamomis sukti suktinukus.

3. Formuokite suktinukus: ant kiekvienos lavašo juostelės dėkite paruošto įdaro ir susukite į suktinuką.

4. Aptepkite suktinukus: suplakite papildomą kiaušinio trynį ir juo aptepkite suformuotus suktinukus, kad kepant jie įgautų auksinę spalvą.

5. Kepkite: įkaitinkite karšto oro gruzdintuvę iki 180°C ir kepkite suktinukus apie 10 minučių arba kol jie taps traškūs ir auksinės spalvos.

6. Patiekite: išimkite suktinukus iš gruzdintuvės ir leiskite šiek tiek atvėsti prieš patiekiant.

7. Santrauka: Traškūs lavašo suktinukai su varške ir sūriu – tai greitai paruošiamas, skanus ir maistingas patiekalas, tinkantis įvairioms progoms. Pritaikydami ingredientus pagal savo skonį ir turimus produktus, galite sukurti unikalius skonių derinius, kurie pradžiugins tiek jus, tiek jūsų artimuosius.

Patiko receptas? Pasidalink!

Dalintis su Facebook