Lietiniai blynai su varške (tešla su grietinėle)
Kategorija: Blynų patiekalų receptai / Varškės patiekalai

Ingredientai
- Kiaušiniai: 3 vnt. (apie 160 g)
- Grietinėlė: 60 ml
- Varškė: 200 g
- Grietinė: 1 valgomasis šaukštas
- Saldiklis arba cukrus: pagal skonį
Recepto paruošimas
1. Tešlos paruošimas: Dubenyje suplakite kiaušinius su grietinėle iki vientisos masės.
2. Blynų kepimas: Įkaitinkite nelimpančią keptuvę ant vidutinės ugnies.
3. Įpilkite samtelį tešlos į keptuvę ir tolygiai paskirstykite.
4. Kepkite, kol blyno kraštai pradės ruduoti, tada apverskite ir kepkite kitą pusę.
5. Pakartokite su likusia tešla.
6. Įdaro paruošimas: Dubenyje sumaišykite varškę, grietinę ir saldiklį arba cukrų pagal skonį.
7. Masę gerai ištrinkite iki vientisos konsistencijos.
8. Blynų įdaras: Ant kiekvieno blyno uždėkite po šaukštą varškės įdaro.
9. Susukite blynus į vyniotinius arba sulankstykite į vokelius.
10. Blynų apkepimas: Jei pageidaujate, galite dar kartą apkepinti įdarytus blynus keptuvėje, kad jie įgautų traškią plutelę.
11. Patiekimas: Patiekite blynus su mėgstamais pagardais: grietine, uogiene, šviežiomis uogomis ar medumi.
12. Santrauka: Lietiniai blynai su varškės įdaru – tai gardus ir maistingas patiekalas, tinkantis tiek pusryčiams, tiek desertui. Tešla su grietinėle suteikia blynams ypatingo švelnumo, o varškės įdaras praturtina juos baltymais. Šis receptas lengvai pritaikomas pagal individualius skonius, keičiant ingredientus ar pridedant mėgstamų priedų.
Panašūs receptai











