Lietiniai blynai su varške (tešla su grietinėle)

Kategorija: Blynų patiekalų receptai / Varškės patiekalai


Lietiniai blynai su varške (tešla su grietinėle)

Paskelbė:

Ingredientai

  • Kiaušiniai: 3 vnt. (apie 160 g)
  • Grietinėlė: 60 ml
  • Varškė: 200 g
  • Grietinė: 1 valgomasis šaukštas
  • Saldiklis arba cukrus: pagal skonį


Recepto paruošimas

1. Tešlos paruošimas: Dubenyje suplakite kiaušinius su grietinėle iki vientisos masės.

2. Blynų kepimas: Įkaitinkite nelimpančią keptuvę ant vidutinės ugnies.

3. Įpilkite samtelį tešlos į keptuvę ir tolygiai paskirstykite.

4. Kepkite, kol blyno kraštai pradės ruduoti, tada apverskite ir kepkite kitą pusę.

5. Pakartokite su likusia tešla.

6. Įdaro paruošimas: Dubenyje sumaišykite varškę, grietinę ir saldiklį arba cukrų pagal skonį.

7. Masę gerai ištrinkite iki vientisos konsistencijos.

8. Blynų įdaras: Ant kiekvieno blyno uždėkite po šaukštą varškės įdaro.

9. Susukite blynus į vyniotinius arba sulankstykite į vokelius.

10. Blynų apkepimas: Jei pageidaujate, galite dar kartą apkepinti įdarytus blynus keptuvėje, kad jie įgautų traškią plutelę.

11. Patiekimas: Patiekite blynus su mėgstamais pagardais: grietine, uogiene, šviežiomis uogomis ar medumi.

12. Santrauka: Lietiniai blynai su varškės įdaru – tai gardus ir maistingas patiekalas, tinkantis tiek pusryčiams, tiek desertui. Tešla su grietinėle suteikia blynams ypatingo švelnumo, o varškės įdaras praturtina juos baltymais. Šis receptas lengvai pritaikomas pagal individualius skonius, keičiant ingredientus ar pridedant mėgstamų priedų.

Patiko receptas? Pasidalink!

Dalintis su Facebook