Baltas česnakinis varškės padažas be majonezo
Kategorija: Padažai, užpilai, pagardai / Varškės patiekalai
Toks padažas yra tikrai nuostabus. Paskaninkite juo savo namie pagamintą picą, taip pat skaninkite bulvytes, bulvinius blynus, tortilijų suktinukus ar net naminius kebabus. Taip pat, jeigu mėgstate, į jį galite pamirkyti įvairias daržoves.
Visi kas paragavo, negalėjo patikėti, kad jį gamindama aš visai nenaudojau majonezo. Tad šis česnakinis varškės padažas yra daug sveikesnis, nei visi įprastiniai padažai.
1. Pirmiausia varškę, jogurtą bei smulkintą česnaką elektriniu trintuvu sutriname iki kuo vientisesnės, kreminės konsistencijos, kad nei varškės, nei česnako grūdelių visai nebebūtų įmanoma jausti.
2. Jogurto kiekiu visiškai paprastai galite pareguliuoti savo padažo tirštumą - jeigu norisi tirštesnio padažo, jogurto dedame šiek tiek mažiau, , o jeigu norisi skystesnio - įdedame šiek tiek daugiau. Palaikytas šaldytuve toks padažas irgi dar šiek tiek patirštėja.
3. Tada pagal savo skonį pagardiname druska.
4. Tuomet arba skanaujame iš karto, arba, jei pasigaminame iš anksto, tai dedame į šaldytuvą.
5. Šaldytuve sandariame indelyje toks padažas idealiai laikysis net keletą dienų.
6. Patarimas: Jeigu norisi paįvairinti skonį, tai dalį jogurto galite pakeisti į grietinę. :)
Visi kas paragavo, negalėjo patikėti, kad jį gamindama aš visai nenaudojau majonezo. Tad šis česnakinis varškės padažas yra daug sveikesnis, nei visi įprastiniai padažai.
Ingredientai
- 9% riebumo varškė: 200 gramų
- natūralus graikiškas jogurtas: 200 gramų
- česnakas: 4 skiltelių
- druska: šiek tiek
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia varškę, jogurtą bei smulkintą česnaką elektriniu trintuvu sutriname iki kuo vientisesnės, kreminės konsistencijos, kad nei varškės, nei česnako grūdelių visai nebebūtų įmanoma jausti.
2. Jogurto kiekiu visiškai paprastai galite pareguliuoti savo padažo tirštumą - jeigu norisi tirštesnio padažo, jogurto dedame šiek tiek mažiau, , o jeigu norisi skystesnio - įdedame šiek tiek daugiau. Palaikytas šaldytuve toks padažas irgi dar šiek tiek patirštėja.
3. Tada pagal savo skonį pagardiname druska.
4. Tuomet arba skanaujame iš karto, arba, jei pasigaminame iš anksto, tai dedame į šaldytuvą.
5. Šaldytuve sandariame indelyje toks padažas idealiai laikysis net keletą dienų.
6. Patarimas: Jeigu norisi paįvairinti skonį, tai dalį jogurto galite pakeisti į grietinę. :)
Karamelinis varškės tinginys
Įdaryti riestainiai su varške
Skanieji bulviniai blynai su varške
Šaltas tirštas graikiškas padažas - tzatziki
BULVINIAI BLYNAI SU VARŠKĖS - GRIETINĖS PADAŽU
Naminis tepamas lydytas sūrelis (be kiaušinių)
Vegetariški įdaryti baklažanai su varške ir sūriu, kepti orkaitėje
Cesnakinis picerijos padazas
Tobulasis švediškas varškės apkepas
Lengvas kaip oras varškės apkepas be miltų ir be manų
Naminis lydytas varškės sūris
Greitas varškės apkepas su baltu šokoladu - pamilau iš pirmo kąsnio
Morkų ir varškės apkepas
KITOKIE ČIRVINIAI BLYNAI
ČESNAKINIS VARŠKĖS APKEPAS
ČESNAKINIS MAJONEZO PADAŽAS
Burnoje tirpstantis varškės apkepas su obuoliais
Gurmaniškos prancūziškos salotos su vištiena, vynuogėmis, ananasais ir sūriu
Kalėdinis varškės tinginys
Bulvių-varškės piršteliai
Skaniausias baltas padažas prie žuvies
Tartar padažas
GUDRYBĖS, KAD BULVIŲ KOŠĖ BŪTŲ PASAKIŠKAI SKANI
Švelnus ir kreminis varškės ir bananų pyragas