Grūdėtos varškės ir brokolių apkepas su mocarela
Kategorija: Apkepų patiekalų receptai / Varškės patiekalai

Ingredientai
- Grūdėta varškė: 200 g
- Kiaušiniai: 2 vnt.
- Tarkuotas mocarelos sūris: 100 g
- Brokolio žiedynas: 1 vnt.
- Avižiniai miltai: 1 valgomasis šaukštas
- Druska ir pipirai: pagal skonį
- Mėgstami prieskoniai: pagal skonį
Recepto paruošimas
1. Kiaušiniai yra išplakami iki vientisos masės.
2. Į plakinį dedama grūdėta varškė, prieš tai nupylus skystį, ir gerai išmaišoma.
3. Pridedamas tarkuotas mocarelos sūris ir viskas dar kartą išmaišoma.
4. Brokolio žiedynas yra supjaustomas mažais gabalėliais ir įmaišomas į masę.
5. Įdedamas vienas valgomasis šaukštas avižinių miltų, pridedama druskos, pipirų ir mėgstamų prieskonių pagal skonį. Viskas gerai išmaišoma.
6. Paruošta masė supilama į karšto oro gruzdintuvės indą, išlyginta paviršius.
7. Apkepas kepamas 20 minučių 180°C temperatūroje karšto oro gruzdintuvėje, kol paviršius tampa auksinės spalvos.
8. Iškepus, apkepas yra išimamas iš gruzdintuvės ir paliekamas keletą minučių atvėsti prieš patiekiant.
9. Santrauka: Grūdėtos varškės ir brokolių apkepas – tai lengvas ir maistingas patiekalas, kurį galima greitai paruošti su karšto oro gruzdintuve. Šis receptas leidžia eksperimentuoti su ingredientų alternatyvomis ir prieskoniais, pritaikant pagal asmeninius skonius. Be to, patiekalas yra palyginti mažai kaloringas, todėl tinka sveikai mitybai.
Panašūs receptai











