Varškės pica su faršu
Kategorija: Makaronai, pica / Varškės patiekalai
Šios picos pagrindas pagamintas be jokių riebalų – iš varškinės tešlos. Rinkitės jautienos arba kalakutienos faršą – pica bus neriebi.
Iš nurodytų ingredientų gaunasi 1 didelė pica.
1. Varškę išsukitesu kiaušiniais. Kitame inde sumaišykite į miltus, kepimo miltelius ir druską, suberkite į varškės masę ir gerai išsukite.
2. Skardą (apie 35x27 cm) išklokite kepimo popieriumi ir šlapiomis rankomis tolygiai paskirstykite tešlą. Orkaitę įkaitinkite iki 225° C temperatūros.
3. Į keptuvę įpilkite aliejaus ir pakepinkite faršą. Pagardinkite druska ir pipirais, perdėkite į dubenį. Toje pačioje keptuvėje pakepinkite pievagrybius.
4. Tešlą aptepkite padažu, uždėkite faršą ir grybus. Pagardinkite picų prieskoniais ir apibarstykite tarkuotu sūriu.
5. Ant viršaus išdėliokite pomidorų griežinėlius, pabarstykite truputį druskos ir pipirų. Kepkite 20-30 minučių, kol picos viršus gražiai parus.
Iš nurodytų ingredientų gaunasi 1 didelė pica.
Ingredientai
- Paplotis:
- varškė: 250 g
- kiaušiniai: 3
- kvietiniai miltai: 100 ml
- kepimo milteliai: 2 šaukšteliai
- druska: ½ šaukštelio
- Viršus:
- pomidorai: 4-5
- jautienos faršas arba kalakutienos faršas: 200 g
- druska: ½ šaukštelio
- pipirai: ¼ šaukštelio
- pievagrybiai: 200 g (šviežūs)
- sūris: 100 g (tarkuotas)
- mėgstamas padažas arba Marinaros padažas: 200-300 ml
- picų prieskoniai: 1-2 šaukšteliai
- aliejus: kepti
Recepto paruošimas
1. Varškę išsukitesu kiaušiniais. Kitame inde sumaišykite į miltus, kepimo miltelius ir druską, suberkite į varškės masę ir gerai išsukite.
2. Skardą (apie 35x27 cm) išklokite kepimo popieriumi ir šlapiomis rankomis tolygiai paskirstykite tešlą. Orkaitę įkaitinkite iki 225° C temperatūros.
3. Į keptuvę įpilkite aliejaus ir pakepinkite faršą. Pagardinkite druska ir pipirais, perdėkite į dubenį. Toje pačioje keptuvėje pakepinkite pievagrybius.
4. Tešlą aptepkite padažu, uždėkite faršą ir grybus. Pagardinkite picų prieskoniais ir apibarstykite tarkuotu sūriu.
5. Ant viršaus išdėliokite pomidorų griežinėlius, pabarstykite truputį druskos ir pipirų. Kepkite 20-30 minučių, kol picos viršus gražiai parus.
Raktažodžiai:
varske, kiausiniai, miltai, druska, pomidorai, farsas, jautienos farsas, kalakutienos farsas, jautiena, kalakutiena, pica, pievagrybiai, suris, prieskoniai, varskes pica
Trolių pica su dešrelėmis arba mielinė pica kitaip
Naminė pica keptuvėje
Bemielės tešlos pica
Sicilijos pica
Čili pica arba aštri pica su malta mėsa
Havajų pica su ananasais, kumpiu ir sūriu
Pica su faršu
Pica kepta kepsninėje
Perlenkta pica
Makaronų pica
Klasikinė pica su kumpiu ir sūriu
Kiaušinių pagrindo keto pica su sūriu ir saliamiu
Varškės sausainiai „Žąsies kojelės“
Sūrio mėgėjų pica
Bemielės tešlos pica
Skaniausias pasaulyje bulvių vyniotinis su faršu
"Tinginių" troškinys su kalakutienos arba vištienos faršu ir kopūstais
KALAKUTIENOS KUKULIAI SU ŠPINOKAIS IR SŪRIO PADAŽU
kiaulienos kukuliukai su varške ir grietinėlės padažu
KALAKUTIENOS KUKULIAI
KITOKIE ČIRVINIAI BLYNAI
VIŠTIENOS IR DARŽOVIŲ PICA
KALAKUTIENOS KUKULIAI SU SŪRIU
Grūdėtos varškės apkepas su kriaušėmis