PAPRASTAI: VARŠKĖS APKEPAS
Kategorija: Apkepai / Varškės patiekalai
- varškė: ~330 gramų
- cukrus: 6 valgomųjų šaukštų
- kiaušiniai: 1
- druska: žiupsnio
- vanilinis cukrus: 0,5 arbatinio šaukštelio
- manų kruopos: 4 valgomųjų šaukštų
- pienas: ~0,5 puodelio
- Iš pradžių orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių temperatūros. Užpilame manus pienu bei paliekame mirkti, kol ruošime apkepą.
- Tuomet varškę sudedame į blenderį bei gerai gerai pertriname - kuo smulkiau, tuo geriau. Kiaušinį atskiriame, baltymą atidedame vėlesniam laikui, o dabar trynį gerai išsukame su cukrumi, druska bei vaniliniu cukrumi.
- Tada į išsuktą trynį sudedame varškę bei labai gerai išmaišome, galima dar kartą susmulkinti rankiniu smulkintuvu. Į masę sudedame išmirkusius manus (ir visą pieną, kurio jie galbūt nesugėrė). Viską labai gerai išmaišome. Galima dar kartą pertrinti rankiniu smulkintuvu.
- Po to kiaušinio baltymą išplakame iki putų, jį atsargiai ir švelniai įmaišome į tešlą. Kepimo formą išklojame su kepimo popieriumi, į ją sukrečiame apkepo masę.
- Dedame į orkaitę bei kepame maždaug 60 minučių. Iškepusį apkepą atvėsti paliekame formoje. Atvėsusį patiekiame su kuo tik mėgstate. Skanaus!
Kiaušinius dažome natūraliai
Šventėms – tortas „Snickers“
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
PATARIMAI: Ko negalima plauti indaplovėje?
VARŠKĖS APKEPAS "TORTINO DI RICOTTA"
KREMINIS VARŠKĖS PYRAGAS
ČESNAKINIS VARŠKĖS APKEPAS
Šokoladinis tiramisų tortas
ŠOKOLADINIS TRUPININIS VARŠKĖS PYRAGAS
VARŠKĖS APKEPAS SU MORKOMIS
Tortas su bananais „Kurmio kalnelis“
CUKINIJŲ IR RYŽIŲ APKEPAS
VARŠKĖČIAI SU VANILINIU PADAŽU
VIRTINUKAI SU BULVIŲ IR SŪRIO ĮDARU
VARŠKĖS APKEPAS SU AGUONŲ IR BANANŲ SLUOKSNIU
KONDENSUOTO PIENO PYRAGAS
ŠPINATŲ IR ŽUVIES PYRAGAS
KREVEČIŲ UŽKANDIS | RECEPTAS
Išsamus agurkų tręšimo gidas: gausus derlius jus nustebins
Patiks visiems: griliažinis tortas su Rududu
Vegetariškas ryžių ir cukinijų apkepas
Benediktinų užkandis su kiaušiniais ir olandišku padažu
VIŠTIENOS APKEPAS SU SŪRIU IR GRYBAIS
Mielinės spurgos su džemu