Purus varškės apkepas

Kategorija: Varškės patiekalai


Purus varškės apkepas

Paskelbė:
25 Kovo 2022
Mano pats mylimiausias yra tradicinis varškės apkepas su razinomis, bet neabejotinai galiu Jus patikinti, kad šis užima garbingą vietą. Kai norisi paįvairinti ir palepinti šeima, tai būtinai renkuosi šį su tarkuota citrinos žievele ir vanilės ekstraktu bei manų kruopomis. :)



Ingredientai



  • varškė: 500 gramų
  • manų kruopos: 6 šaukštų
  • pienas: 0,75 puodelio (puodelis - 250 ml)
  • kiaušiniai: 3
  • cukrus: 5 šaukštų
  • vanilės ekstraktas: 1 šaukštelio
  • tarkuota citrinos žievelė: iš 1 vnt.


Recepto paruošimas



1. Pradžioje manų kruopas užpilame su pienu, kad išbrinktų. Padedame į šalį.
2. Tuomet trynius išplakame su cukrumi iki purios, baltos masės.
3. Tada dedame varškę, vanilę, citrinos žievelę bei išbrinkintus manus. Gerai išmaišome.
4. Po to kiaušinio baltymus išplakame iki standumo bei palengva per kelis kartus įmaišome į varškės masę. Nepermaišome.
5. Krečiame masę į sviestu pateptą bei džiūvėsėliais pabarstytą kepimo indą (naudotas 16×25 centimetrų dydžio indas), išlyginame paviršių.
6. Tada kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje (160 °C orkaitėje su ventiliatoriumi) maždaug 50–60 minučių, kol iškils, sutvirtės bei gražiai apskrus.
7. Išėmę iš orkaitės kelias minutes palaukiame, po to pjaustome bei tiekiame. Skanaujame!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: