VARŠKĖS APKEPAS "TORTINO DI RICOTTA"

Kategorija: Apkepai / Varškės patiekalai


VARŠKĖS APKEPAS "TORTINO DI RICOTTA"

Paskelbė:
29 Kovo 2019

    • varškė: 500 gramų (arba "Rikotos" sūris di ricotta)
    • kiaušiniai: 4
    • sviestas: 3-4 valgomųjų šaukštų
    • cukrus: 3 valgomųjų šaukštų
    • manų kruopos: 5 valgomųjų šaukštų
    • pienas: 0,5 stiklinės (125 mililitrų)
    • tarkuoti džiūvėsėliai: 2 valgomųjų šaukštų (arba pyrago ar sausainių trupiniai arba sumalti riešutai)
    • druska: 0,25 arbatinio šaukštelio
    • vanilės ekstraktas: 1 arbatinio šaukštelio
  1. Iš pradžių manų kruopas apliekite su šiltu pienu bei palikite brinkti maždaug 15 minučių.
  2. Tuomet paruoškite 182 laipsnių temperatūros (360°F) karštumo orkaitę. Orkaitėje pašildykite kepimo formą, į ją įdėjusios gabaliuką sviesto. Ištirpusiu sviestu ištepkite formos dugną, kas neprilipo - pilkite į dubenį.
  3. Tada atskiriame kiaušinių baltymus nuo trynių.
  4. Kiaušinių trynius dėkite į dubenį su sviestu, ten pat dėkite varškę/Ricotta, cukrų, vanilę, išbrinkusias manų kruopos - viską išmaišykite.
  5. Pridėjusios žiupsnelį druskos, švariu mikseriu iki standžių putų išplakite baltymus.
  6. Po to mentele švelniai sumaišykite baltymų plakinį su varškės/Rikotos mišiniu - gali likti vietomis matomi balytmų gumulai, daug svarbiau kad mišinys nesukristų. Išdėkite visą mišinį į kepimo indą, lengvai apibarstykite džiuvesėliais/riešutais, ir dėkite į prikaitintą orkaitę.
  7. Kepkite maždaug 50-55 minutes. Apkepą patiekite į stalą dar karštą, su mėgiamiausia uogiene. Mėgaukitės:)
  8. Pastebėjimas: Paįvairinimui džiuvesėlius galite, jeigu norisi, sumaišyti su cinamonu.
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: