VARŠKĖS APKEPAS "TORTINO DI RICOTTA"
Kategorija: Apkepai / Varškės patiekalai
- varškė: 500 gramų (arba "Rikotos" sūris di ricotta)
- kiaušiniai: 4
- sviestas: 3-4 valgomųjų šaukštų
- cukrus: 3 valgomųjų šaukštų
- manų kruopos: 5 valgomųjų šaukštų
- pienas: 0,5 stiklinės (125 mililitrų)
- tarkuoti džiūvėsėliai: 2 valgomųjų šaukštų (arba pyrago ar sausainių trupiniai arba sumalti riešutai)
- druska: 0,25 arbatinio šaukštelio
- vanilės ekstraktas: 1 arbatinio šaukštelio
- Iš pradžių manų kruopas apliekite su šiltu pienu bei palikite brinkti maždaug 15 minučių.
- Tuomet paruoškite 182 laipsnių temperatūros (360°F) karštumo orkaitę. Orkaitėje pašildykite kepimo formą, į ją įdėjusios gabaliuką sviesto. Ištirpusiu sviestu ištepkite formos dugną, kas neprilipo - pilkite į dubenį.
- Tada atskiriame kiaušinių baltymus nuo trynių.
- Kiaušinių trynius dėkite į dubenį su sviestu, ten pat dėkite varškę/Ricotta, cukrų, vanilę, išbrinkusias manų kruopos - viską išmaišykite.
- Pridėjusios žiupsnelį druskos, švariu mikseriu iki standžių putų išplakite baltymus.
- Po to mentele švelniai sumaišykite baltymų plakinį su varškės/Rikotos mišiniu - gali likti vietomis matomi balytmų gumulai, daug svarbiau kad mišinys nesukristų. Išdėkite visą mišinį į kepimo indą, lengvai apibarstykite džiuvesėliais/riešutais, ir dėkite į prikaitintą orkaitę.
- Kepkite maždaug 50-55 minutes. Apkepą patiekite į stalą dar karštą, su mėgiamiausia uogiene. Mėgaukitės:)
- Pastebėjimas: Paįvairinimui džiuvesėlius galite, jeigu norisi, sumaišyti su cinamonu.
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
KONDENSUOTO PIENO PYRAGAS
Saldūs blyneliai su rikotos sūriu
Šokoladinis tiramisų tortas
VARŠKĖS APKEPAS SU AGUONŲ IR BANANŲ SLUOKSNIU
Raudonojo aksomo tortas
BLYNAI SU RICOTTA
Gaivus nekeptas tortas su rikota
Nekeptas maskarponės pyragas su braškėmis
Tortas su bananais „Kurmio kalnelis“
Šventėms – tortas „Snickers“
“Bounty” – nekeptas varškės tortas
KREMINIS VARŠKĖS PYRAGAS
PAPRASTAI: VARŠKĖS APKEPAS
Vištienos galantinas. Įdaryta višta.
Itin purus varškės apkepas
Tortas „Raffaello“
LABAI SKANUS ŠOKOLADINIS TINGINIO TORTAS
KAKAVINIAI VAFLIAI (ARBA VAFLINIAI BLYNAI SU CINKELIU...)
Rikotos sūrio (varškės) tortas su kiviais
Biskvitinis medaus tortas "Sodžius"
Greitas Obuolių pyragas
Kokias košes valgyti, jei norite sumažinti cholesterolio kiekį ir kūno apimtis
Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“