Varškės apkepas su kondensuotu pienu, keptas karšto oro gruzdintuvėje

Kategorija: Apkepai


Varškės apkepas su kondensuotu pienu, keptas karšto oro gruzdintuvėje

Paskelbė:
20 Spalio 2024

Ingredientai

  • Varškė: 500 g
  • Manu kruopos: 2 šaukštai
  • Pienas: ½ puodelio
  • Kondensuotas pienas: 1 indelis (apie 380 g)
  • Kiaušiniai: 3 vnt.
  • Vanilinis cukrus: 1 žiupsnelis
  • Miltai: 3 šaukštai



Recepto paruošimas

1. Pirmiausia, manų kruopas užpilkite pienu ir palikite išbrinkti.

2. Kondensuotą pieną suplakite su kiaušinių tryniais ir vaniliniu cukrumi, kol masė taps vientisa.

3. Išbrinkusias manu kruopas sumaišykite su kondensuoto pieno mišiniu.

4. Įdėkite varškę ir gerai sublenderiuokite, kad neliktų gumulėlių.

5. Po to įmaišykite miltus ir išmaišykite iki vientisos konsistencijos.

6. Išplakite kiaušinių baltymus iki standžių putų ir atsargiai įmaišykite į tešlą.

7. Supilkite tešlą į karšto oro gruzdintuvės formą ir kepkite 160°C temperatūroje apie 40 minučių.

8. Kepimo metu patikrinkite su mediniu pagaliuku – kai jis bus sausas, apkepas iškepęs.

9. Santrauka: Varškės apkepas su kondensuotu pienu, keptas karšto oro gruzdintuvėje, yra puikus pasirinkimas ieškantiems saldaus ir švelnaus deserto, kuris tuo pačiu yra ir maistingas. Varškės nauda organizmui, aukštas baltymų kiekis ir kreminė tekstūra daro šį patiekalą mėgstamu tiek vaikams, tiek suaugusiems.


Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: