Pats puriausias tobulas mokyklins varškės apkepas
Kategorija: Apkepai / Varškės patiekalai / Desertai
Svarbiausios puraus ir minkšto varškės apkepo paslaptys, kurias Jums verta žinoti, yra paprastos, bet itin svarbios:
- pirmiausia, visada atskiriame kiaušinių trynius nuo baltymų. Baltymus visada išplakame iki labai standžių putų ir įmaišome į tešlą, jau prieš pat įdėdami indą į orkaitę.
- antra taisyklė, niekada negailime kelių minučių savo laiko ir pasistengiame varškę pertrinti iki visiškai vientisos konsistencijos. Tokios, kad neliktų nei vieno varškės gumuliuko.
1. Pirmiausia manų kruopas supilame į dubenėlį. Užpilame pienu ir atidedame į šalį, kol kruopos išbrinksta.
2. Tada dubenyje kiaušinių trynius išplakame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purios bei baltos masės.
3. Tuomet sudedame į dubenį varškę. Išmaišome ir smulkintuvu sutriname iki vientisos masės, kol nelieka sausų varškės gabaliukų.
4. Po to supilame išbrinkusias manų kruopas (jeigu jos nesugėrė viso pieno, viskas gerai, tiesiog supilame visą dubenėlio turinį).
5. Įlašiname kelis lašelius romo ekstrakto (nėra būtina) ir dar kartą visą masę pertriname iki idealiai vientisos konsistencijos.
6. Tada kitame dubenyje iki standžių putų išplakame kiaušinių baltymus.
7. Sudedame juos į dubenį su visais ingredientais. Lengvai, lėtais judesiais įmaišome kiaušinių baltymus į varškės masę.
8. Po to paruoštą masę supilame į kepimo indą (aš naudoju 20×30 centimetrų dydžio), išklotą su kepimo popieriumi. Paviršių išlyginame.
9. Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 50-60 minučių. Jeigu viršus kepimo metu pradės pernelyg ruduoti, uždengiame folija.
10. Iškepus, išimame iš orkaitės ir kelias minutes palaukiame, kol sutvirtėja.
11. Pjaustome gabaliukais, dedame į lėkštes ir nieko nelaukdami patiekiame.
12. Valgome su pasirinktais pagardais: uogomis, uogienėmis, grietine ar kita. Skanaujame!
- pirmiausia, visada atskiriame kiaušinių trynius nuo baltymų. Baltymus visada išplakame iki labai standžių putų ir įmaišome į tešlą, jau prieš pat įdėdami indą į orkaitę.
- antra taisyklė, niekada negailime kelių minučių savo laiko ir pasistengiame varškę pertrinti iki visiškai vientisos konsistencijos. Tokios, kad neliktų nei vieno varškės gumuliuko.
Ingredientai
- liesa varškė: 1 kilogramo
- manų kruopos: 12 valgomųjų šaukštų
- pienas: 1,5 puodelio
- kiaušiniai: 6 (dideli)
- cukrus: 9 valgomųjų šaukštų
- vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
- romo ekstraktas: kelių lašų (nėra būtina)
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia manų kruopas supilame į dubenėlį. Užpilame pienu ir atidedame į šalį, kol kruopos išbrinksta.
2. Tada dubenyje kiaušinių trynius išplakame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purios bei baltos masės.
3. Tuomet sudedame į dubenį varškę. Išmaišome ir smulkintuvu sutriname iki vientisos masės, kol nelieka sausų varškės gabaliukų.
4. Po to supilame išbrinkusias manų kruopas (jeigu jos nesugėrė viso pieno, viskas gerai, tiesiog supilame visą dubenėlio turinį).
5. Įlašiname kelis lašelius romo ekstrakto (nėra būtina) ir dar kartą visą masę pertriname iki idealiai vientisos konsistencijos.
6. Tada kitame dubenyje iki standžių putų išplakame kiaušinių baltymus.
7. Sudedame juos į dubenį su visais ingredientais. Lengvai, lėtais judesiais įmaišome kiaušinių baltymus į varškės masę.
8. Po to paruoštą masę supilame į kepimo indą (aš naudoju 20×30 centimetrų dydžio), išklotą su kepimo popieriumi. Paviršių išlyginame.
9. Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 50-60 minučių. Jeigu viršus kepimo metu pradės pernelyg ruduoti, uždengiame folija.
10. Iškepus, išimame iš orkaitės ir kelias minutes palaukiame, kol sutvirtėja.
11. Pjaustome gabaliukais, dedame į lėkštes ir nieko nelaukdami patiekiame.
12. Valgome su pasirinktais pagardais: uogomis, uogienėmis, grietine ar kita. Skanaujame!
Raktažodžiai:
varske, apkepas, desertai, varskes apkepas, cukrus, liesa varske, manu kruopos, manai, romo ekstraktas
PAPRASTAI: VARŠKĖS APKEPAS
Skaniausias varškės apkepas su kefyru
Grūdėtos varškės apkepas su kriaušėmis
VARŠKĖS APKEPAS "TORTINO DI RICOTTA"
KREMINIS VARŠKĖS PYRAGAS
Morkų ir varškės apkepas
Varškės apkepas
Keto varškės apkepas
ČESNAKINIS VARŠKĖS APKEPAS
VARŠKĖS APKEPAS SU MORKOMIS
Varškės apkepas
Purus varškės apkepas
Šokoladinis Kuršėnų vyniotinis su maskarpone kitaip
VARŠKĖS APKEPAS SU AGUONŲ IR BANANŲ SLUOKSNIU
Kokosiniai sausainiai
Šokoladinis tiramisų tortas
VARŠKĖS APKEPAS SU MIGDOLAIS
Itin purus varškės apkepas
Šokoladinės varškės spurgos, ruoštos su kepimo milteliais
VARŠKĖS IR MANŲ KRUOPŲ KUKULIAI
KAKAVINIAI VAFLIAI (ARBA VAFLINIAI BLYNAI SU CINKELIU...)
VARŠKĖS KEKSAS SU ŠOKOLADO GABALIUKAIS
PURUSIS VARŠKĖS APKEPAS
VIRTI BANANINIAI VARŠKĖČIAI