Tobulas tradicinis senovinis varškės apkepas pagal močiutę
Kategorija: Apkepai / Varškės patiekalai
Tai tobulo varškės apkepo receptas, kurį gavau iš savo močiutės. Jis mūsų šeimoje vadinamas arba tradiciniu arba senoviniu. Žinoma, tai nėra vienintelis varškės apkepas, kurį aš kepu, bet šis man vis tiek išlieka pats šilčiausias ir skaniausias. Jis gaunasi itin purus, kvapnus bei gardus. Būtų nuodėmė nepasigaminti jau šiandien!
1. Pirmiausia varškę sudėkite į dubenį, o manus pamerkite į pieną maždaug 30 minučių, kad išbrinktų.
2. Nuo kiaušinių baltymų atskirkite trynius ir sumaišę su cukrumi sudėkite į dubenį su varške. Kartu sudėkite ir minkštą kambario temperatūros sviestą. Gerai išmaišykite.
3. Tuomet į tešlą sudėkite razinas (prieš tai jas galite nuplikyti karštu vandeniu), manų kruopas (su visu pieno likučiu) ir žiupsnelį druskos.
4. Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų ir atsargiai įmaišykite į tešlą.
5. Tuomet kepimo formos kraštus patepkite sviestu bei pabarstykite džiūvėsėliais.
6. Pasiruoštą varškės apkepo masę supilkite į kepimo formą, viršų galite pabarstyti cinamonu arba kakava.
7. Galiausiai kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 40 minučių. Lepinkitės!
Ingredientai
- varškės: 500 gramų
- manų kruopų: 4 šaukštų
- kiaušinių: 4
- pieno: 1 stiklinės
- cukraus: 6 šaukštų
- sviesto: 3 šaukštų
- razinų: 1 šaukštų
- druskos: žiupsnelio
- maltų džiūvėsėlių: žiupsnelio
- cinamono: žiupsnelio
- kakavos: žiupsnelio
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia varškę sudėkite į dubenį, o manus pamerkite į pieną maždaug 30 minučių, kad išbrinktų.
2. Nuo kiaušinių baltymų atskirkite trynius ir sumaišę su cukrumi sudėkite į dubenį su varške. Kartu sudėkite ir minkštą kambario temperatūros sviestą. Gerai išmaišykite.
3. Tuomet į tešlą sudėkite razinas (prieš tai jas galite nuplikyti karštu vandeniu), manų kruopas (su visu pieno likučiu) ir žiupsnelį druskos.
4. Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų ir atsargiai įmaišykite į tešlą.
5. Tuomet kepimo formos kraštus patepkite sviestu bei pabarstykite džiūvėsėliais.
6. Pasiruoštą varškės apkepo masę supilkite į kepimo formą, viršų galite pabarstyti cinamonu arba kakava.
7. Galiausiai kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 40 minučių. Lepinkitės!
Raktažodžiai:
sviestas, manai, apkepas, varske, varskes apkepas, manu kruopos, kiausiniai, pienas, cukrus, razinos, druska, dziuveseliai, cinamonas, kakava
Purus varškės apkepas
Skaniausias varškės apkepas su kefyru
Pats puriausias tobulas mokyklins varškės apkepas
VARŠKĖS APKEPAS SU AGUONŲ IR BANANŲ SLUOKSNIU
Keto varškės apkepas
Varškės apkepas su makaronais ir manų kruopomis
Varškės apkepas
Varškės apkepas
Nesaldus pikantiškas varškės apkepas su daržovėmis
Grūdėtos varškės apkepas su kriaušėmis
ČESNAKINIS VARŠKĖS APKEPAS
Morkų ir varškės apkepas
Purus varškės apkepas
VARŠKĖS APKEPAS SU MORKOMIS
PAPRASTAI: VARŠKĖS APKEPAS
PURUSIS VARŠKĖS APKEPAS
VARŠKĖS APKEPAS SU MIGDOLAIS
Greitas varškės apkepas su baltu šokoladu - pamilau iš pirmo kąsnio
Varškės apkepas su aguonomis ir cinamonu
VARŠKĖS IR MANŲ KRUOPŲ KUKULIAI
Varškės ir obuolių apkepas
VARŠKĖS APKEPAS "TORTINO DI RICOTTA"
Itin purus varškės apkepas
Puikiai pavykęs varškės apkepas su ryžiais