Paprastas varškės apkepas su manais
Kategorija: Apkepų patiekalų receptai / Varškės patiekalai

Ingredientai
- Varškė: 500 g
- Kiaušiniai: 3 vnt.
- Sviestas: 100 g (minkštas)
- Pienas: 1 stikl.
- Manų kruopos: 4 valg. š.
- Cukraus pudra: šiek tiek
- Šokolado drožlės: šiek tiek (nebūtina)
Recepto paruošimas
1. Į stiklinę pieno supilti manų kruopas ir palikti išbrinkti 15 min.
2. Kiaušinio baltymus atskirti nuo trynių.
3. Į didesnį dubenį sudėti varškę, sviestą, kiaušinio trynius, supilti stiklinę pieno kartu su manais ir plaktuvo pagalba gerai išmaišyti.
4. Atskirame inde baltymus išplakti iki standžių putų ir atsargiai, lengvais judesiais įmaišyti į varškės masę.
5. Kepimo formą patepti sviestu, supilti paruoštą masę ir dėti kepti į iki 180 C temperatūros įkaitintoje orkaitėje ~40min.
6. Iškepusį apkepą atvėsinti ir tuomet pabarstyti cukraus pudra ir šokolado drožlėmis.
7. Pagardinimui puikiai tinka braškių uogienė, graikiškas jogurtas ir bananas.
Panašūs receptai

Varškės apkepas

Purus varškės apkepas keptas karšto oro gruzdintuvėje

Tobulas tradicinis senovinis varškės apkepas pagal močiutę

VARŠKĖS APKEPAS "TORTINO DI RICOTTA"

Varškės ir obuolių apkepas

Skaniausias varškės apkepas su kefyru

Pats puriausias tobulas mokyklins varškės apkepas

Grūdėtos varškės apkepas su kriaušėmis

Purus varškės apkepas

Purus varškės apkepas

Itin purus varškės apkepas

Varškės apkepas su kondensuotu pienu, keptas karšto oro gruzdintuvėje