Grūdėtos varškės apkepas su kriaušėmis

Kategorija: Apkepai


Grūdėtos varškės apkepas su kriaušėmis

Paskelbė:
04 Vasario 2022
Šis varškės apkepas gaunasi drėgnas, malonus ir švelnus. Grūdėta varškė priduoda kiek švelnaus sūrumo, kuris pasiskirsto su rudojo cukraus saldumu itin tolygiai.



Ingredientai



  • grūdėta varškė: 400 gramų
  • kiaušiniai: 3
  • manų kruopos: 5-6 valgomųjų šaukštų
  • rudas cukrus: 4 valgomųjų šaukštų
  • vanilinis cukrus: 1 valgomojo šaukšto
  • sviestas
  • kepimo milteliai: žiupsnelio
  • druska: žiupsnelio
  • kriaušės: 1 didelės (arba 2 mažesnių)
  • kokoso drožlės: 2-3 valgomųjų šaukštų


Recepto paruošimas



1. Pirmiausia kiaušinius iki putų išplakame su druska bei vaniliniu cukrumi.
2. Tuomet į plakinį sudedame varškę, suberiame manų kruopas, kepimo miltelius ir gerai išmaišome.
3. Tada kriaušes nulupame, supjaustome gabaliukais, sudedame į varškės masę ir išmaišome.
4. Po to paruoštą masę sukrečiame į sviestu išteptą indą ir apibarstome kokoso drožlėmis.
5. Galiausiai kepame iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 20-25 minutes. Lepinamės!

Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: