Pikantiški varškėčiai su voveraičių padažu

Kategorija: Varškės patiekalai / Grybų patiekalų receptai


Pikantiški varškėčiai su voveraičių padažu

Paskelbė:

Ingredientai

  • Varškė: 200 g
  • Kiaušinis: 1 vnt.
  • Špinatai: 1 sauja
  • Česnakas: 1 skiltelė
  • Alyvuogių aliejus: kepimui
  • Smulkinti žalumynai: 2 v. š.
  • Miltai: 2 v. š.
  • Druska: žiupsnis
Padažui:
  • Svogūnas: 1 vnt.
  • Voveraitės: 0,5 l
  • Grietinėlė: 200 ml
  • Sviestas: 30 g
  • Druska: žiupsnis
  • Juodieji pipirai: žiupsnis
  • Prieskoniai padažams: 0,5 a. š.
  • Smulkinti krapai ir svogūnų laiškai: 2 v. š.


Recepto paruošimas

1. Pradėkite nuo varškėčių: varškę sudėkite į dubenį ir įmuškite kiaušinį. Įberkite žiupsnį druskos ir viską gerai išmaišykite.

2. Špinatus ir česnaką susmulkinkite.

3. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus, sudėkite špinatus ir česnaką, pakepinkite, kol špinatai suminkštės.

4. Pakepintus špinatus ir česnaką perkelkite į varškės masę, įmaišykite smulkintus žalumynus ir miltus. Visą masę gerai išmaišykite.

5. Drėgnomis rankomis formuokite nedidelius varškėčius. Juos kepkite įkaitintoje keptuvėje su nedideliu kiekiu aliejaus ant silpnos ugnies, kol abi pusės gražiai apskrus.

6. Padažui keptuvėje ištirpinkite sviestą, sudėkite smulkintą svogūną ir česnaką, kepkite, kol suminkštės.

7. Į keptuvę pridėkite voveraites, pagardinkite druska ir pipirais, ir pakepinkite kelias minutes.

8. Supilkite grietinėlę ir troškinkite apie 10 minučių, kol padažas sutirštės. Baigiant virti, pagardinkite smulkintais krapais ir prieskoniais padažams.

9. Patiekite varškėčius su paruoštu voveraičių padažu.

10. Santrauka: Pikantiški varškėčiai su voveraičių padažu yra puikus pasirinkimas sveikam ir skaniam patiekalui, kuriame dera baltymų turinti varškė, švieži žalumynai bei aromatingos voveraitės. Šis patiekalas puikiai tinka tiems, kurie siekia įtraukti daugiau augalinių produktų į savo mitybą ir mėgaujasi įvairiais skoniais. Lengva paruošti, sotus ir maistingas – šie varškėčiai tikrai taps jūsų mėgstamiausiu receptu!

Patiko receptas? Pasidalink!

Dalintis su Facebook