Sveiki varškėčiai su migdolų ir kokosų miltais be cukraus ir be glitimo
Kategorija: Varškės patiekalai
Tiesą pasakius, galvojau, kad viskas bus daug paprasčiau, tai yra tiesiog pakeisiu cukrų mėgstamu saldikliu, o kviečių miltus - migdolų ir kokosų miltais, bet realybė yra kiek kitokia. Teko daug paeksperimentuoti savo virtuvėje ir "pažaisti" su tais varškėčiais, nes be glitimo, kurio yra įprastuose miltuose, varškės masė yra gan sunkiai "surišama". Teko ne vieną ir ne du kartus išmėginti skirtingus receptus bei proporcijas, kol pagaliau suradau tobulus ir į originalius panašius varškėčius, bet kur kas sveikesnius. Taigi, šį kartą Jums pristatau savo sveikų varškėčių receptą, be cukraus ir be glitimo. Pamėginkite!
1. Pirmiausia šakutės pagalba gerai ištrinkite varškę.
2. Tada į ištrintą varškę įmuškite kiaušinį, suberkite saldiklį, miltus, druską, pasirinktą tirštiklį ir gerai viską išmaišykite.
3. Rankomis formuokite apvalius paplotėlius, juos apvoliokite kokosų drožlėse.
4. Kepkite ant kokosų aliejaus, kurį prieš tai gerai įkaitinote, bet kaitra kepant turi būti nedidelė.
5. Pagardinkite graikišku jogurtu, uogomis, mėgstamu riešutų sviestu ar kitais mėgstamais pagardais.
6. Pasigaminkite mėgstamos rytinės kavos ir mėgaukitės labai skaniais pusryčiais lovoje!
Ingredientai
- pusriebė varškė: 180 gramų
- kiaušiniai: 1
- migdolų miltais: 20 gramų
- kokosų miltai: 20 gramų
- ksilitolis: 1 valgomojo šaukšto (arba eritritolis; arba kitas saldiklis, kurį mėgstate)
- druska: šiek tiek
- kokosų drožlės: ~2-3 valgomųjų šaukštų
- ksantano derva, marantos milteliai: 0,5 arbatinio šaukštelio (arba 1 arbatinio šaukštelio balkšvojo gysločio sėklų luobelių; kadangi naudosie riešutų miltus, kurie neturi glitimo, būtina naudoti sutirštintoją, nes kitaip gausis visai ne varškėčiai, o neaiškios formos varškės blynai, kurių bus neįmanoma kepant apversti)
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia šakutės pagalba gerai ištrinkite varškę.
2. Tada į ištrintą varškę įmuškite kiaušinį, suberkite saldiklį, miltus, druską, pasirinktą tirštiklį ir gerai viską išmaišykite.
3. Rankomis formuokite apvalius paplotėlius, juos apvoliokite kokosų drožlėse.
4. Kepkite ant kokosų aliejaus, kurį prieš tai gerai įkaitinote, bet kaitra kepant turi būti nedidelė.
5. Pagardinkite graikišku jogurtu, uogomis, mėgstamu riešutų sviestu ar kitais mėgstamais pagardais.
6. Pasigaminkite mėgstamos rytinės kavos ir mėgaukitės labai skaniais pusryčiais lovoje!
Raktažodžiai:
varske, kiausiniai, varskeciai, migdolu miltai, kokosu miltai, druska, kokosu drozles, marantos milteliai, pusriebe varske
Keptuvėje kepti varškėčiai su kukurūzų miltais vaikams
Greitai pagaminami veganiški kakaviniai blyneliai be glitimo
Naminis veganiškas baltasis šokoladas be glitimo
Greitai pagaminami kepti varškėčiai su maskarpone keptuvėje
Purūs varškėčiai su bananais
Nekeptas veganiškas žaliųjų citrinų pyragas be glitimo
7 skaniausių pasaulyje varškėčių paruošimo paslaptys!
Šokoladiniai vafliai su avižų miltais
Blynai su varške - varškėčiai be cukraus
„Garbanotas“ pyragas su varškės įdaru.
Drėgnas varškės keksas su obuoliais
VARŠKĖČIAI SU CINAMONU
Keto mityba: cinamoninės bandelės
Tofu sūrio pyragas su mangais
Migdolų pyragas su uogiene
Receptas: varškės žagarėliai
NAMINIAI MACARONS
RUSIŠKI VARŠKĖČIAI
RUSIŠKI VARŠKĖČIAI (СЫРНИКИ)
VARŠKĖS KEKSAS SU ŠOKOLADO GABALIUKAIS
VIRTI BANANINIAI VARŠKĖČIAI
KEPTI VARŠKĖČIAI SU MANŲ KRUOPOMIS
Ispaniškos spurgos Churros
Naminiai veganiški avietiniai ledai be laktozės, glitimo ir kiaušinių