Sveiki varškėčiai su migdolų ir kokosų miltais be cukraus ir be glitimo

Kategorija: Varškės patiekalai


Sveiki varškėčiai su migdolų ir kokosų miltais be cukraus ir be glitimo

Paskelbė:
26 Balandžio 2022
Tiesą pasakius, galvojau, kad viskas bus daug paprasčiau, tai yra tiesiog pakeisiu cukrų mėgstamu saldikliu, o kviečių miltus - migdolų ir kokosų miltais, bet realybė yra kiek kitokia. Teko daug paeksperimentuoti savo virtuvėje ir "pažaisti" su tais varškėčiais, nes be glitimo, kurio yra įprastuose miltuose, varškės masė yra gan sunkiai "surišama". Teko ne vieną ir ne du kartus išmėginti skirtingus receptus bei proporcijas, kol pagaliau suradau tobulus ir į originalius panašius varškėčius, bet kur kas sveikesnius. Taigi, šį kartą Jums pristatau savo sveikų varškėčių receptą, be cukraus ir be glitimo. Pamėginkite! 



Ingredientai



  • pusriebė varškė: 180 gramų
  • kiaušiniai: 1
  • migdolų miltais: 20 gramų
  • kokosų miltai: 20 gramų
  • ksilitolis: 1 valgomojo šaukšto (arba eritritolis; arba kitas saldiklis, kurį mėgstate)
  • druska: šiek tiek
  • kokosų drožlės: ~2-3 valgomųjų šaukštų
  • ksantano derva, marantos milteliai: 0,5 arbatinio šaukštelio (arba 1 arbatinio šaukštelio balkšvojo gysločio sėklų luobelių; kadangi naudosie riešutų miltus, kurie neturi glitimo, būtina naudoti sutirštintoją, nes kitaip gausis visai ne varškėčiai, o neaiškios formos varškės blynai, kurių bus neįmanoma kepant apversti)

Recepto paruošimas



1. Pirmiausia šakutės pagalba gerai ištrinkite varškę.
2. Tada į ištrintą varškę įmuškite kiaušinį, suberkite saldiklį, miltus, druską, pasirinktą tirštiklį ir gerai viską išmaišykite.
3. Rankomis formuokite apvalius paplotėlius, juos apvoliokite kokosų drožlėse.
4. Kepkite ant kokosų aliejaus, kurį prieš tai gerai įkaitinote, bet kaitra kepant turi būti nedidelė.
5. Pagardinkite graikišku jogurtu, uogomis, mėgstamu riešutų sviestu ar kitais mėgstamais pagardais.
6. Pasigaminkite mėgstamos rytinės kavos ir mėgaukitės labai skaniais pusryčiais lovoje!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: