Orkaitėje kepti varškėčiai su grietinės padažu
Kategorija: Varškės patiekalai
Tikrai labai gardus varškėčių variantas. Man labai patinka, kad jie yra kepami be riebalų-orkaitėje ir dar su labai skaniu padažu. Iš šio kiekio ingredientų varškėčių gausis ganėtinai daug, galite gaminti iš pusės porcijos, jeigu valgančių nebus daug.
1. Pirmiausia išmaišome varškę su kiaušiniais, druska bei cukrumi.
2. Tuomet miltus išmaišome su kepimo milteliais bei soda.
3. Po truputį beriame miltinę masę į varškės masę, užminkome minkštą tešlą.
4. Iš tešlos padarome dešrytę ir ją supjaustome į 16 dalių.
5. Tada kiekvieną dalį apvoliojame miltuose, susukame į burbuliuką, padedame ant kepimo skardos su kepimo popieriumi ir šiek tiek paspaudžiame.
6. Kiekvieną varškėtį aptepame su grietine.
7. Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 20-25 minutes.
8. Šiame etape iškepusius varškėčius jau galite ir skanauti, o galite padaryti ir dar skaniau.
9. Užpilame aguonas karštu vandeniu, paliekame maždaug 10 minučių, paskui perkošiame.
10. Į atskirą puodą sudedame sviestą, grietinę ir cukrų, ant mažos ugnies viską gerai išmaišome, tik neužviriname.
11. Iškepusius varškėčius sudedame į kepimo formą, užpilame padažu ir dar įdedame į įkaitintą iki 180 laipsnių temperatūros orkaitę ne ilgiau kaip 4 minutėms. Patiekiame ir lepinamės!
Ingredientai
- varškė: 500 gramų
- kiaušiniai: 2
- cukrus: 5-6 valgomųjų šaukštų
- miltai: 170 gramų
- grietinė: ketvirtadalio stiklinės
- kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
- soda: 0,5 arbatinio šaukštelio
- druska: žiupsnelio
- vanilinis cukrus: žiupsnelio
- Padažui:
- aguonos: 1 valgomojo šaukšto
- sviestas: 2 arbatinių šaukštelių
- grietinė: 1 stiklinės
- cukrus: 0,5 valgomojo šaukšto
- vanilė
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia išmaišome varškę su kiaušiniais, druska bei cukrumi.
2. Tuomet miltus išmaišome su kepimo milteliais bei soda.
3. Po truputį beriame miltinę masę į varškės masę, užminkome minkštą tešlą.
4. Iš tešlos padarome dešrytę ir ją supjaustome į 16 dalių.
5. Tada kiekvieną dalį apvoliojame miltuose, susukame į burbuliuką, padedame ant kepimo skardos su kepimo popieriumi ir šiek tiek paspaudžiame.
6. Kiekvieną varškėtį aptepame su grietine.
7. Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 20-25 minutes.
8. Šiame etape iškepusius varškėčius jau galite ir skanauti, o galite padaryti ir dar skaniau.
9. Užpilame aguonas karštu vandeniu, paliekame maždaug 10 minučių, paskui perkošiame.
10. Į atskirą puodą sudedame sviestą, grietinę ir cukrų, ant mažos ugnies viską gerai išmaišome, tik neužviriname.
11. Iškepusius varškėčius sudedame į kepimo formą, užpilame padažu ir dar įdedame į įkaitintą iki 180 laipsnių temperatūros orkaitę ne ilgiau kaip 4 minutėms. Patiekiame ir lepinamės!
Raktažodžiai:
varske, kiausiniai, cukrus, miltai, grietine, varskeciai, soda, druska, vanilinis cukrus, aguonos, sviestas, vanile
Keptuvėje kepti varškėčiai su kukurūzų miltais vaikams
7 skaniausių pasaulyje varškėčių paruošimo paslaptys!
Greitai pagaminami kepti varškėčiai su maskarpone keptuvėje
Minkštučiai varškės keksiukai
Sveiki varškėčiai su migdolų ir kokosų miltais be cukraus ir be glitimo
Sveikas varškės apkepas su sėlenomis
VARŠKĖČIAI SU VANILINIU PADAŽU
Purūs varškėčiai su bananais
Receptas: varškės žagarėliai
BLYNAI SU RICOTTA
ŠOKOLADINIS TRUPININIS VARŠKĖS PYRAGAS
KEPTI VARŠKĖTUKAI
VARŠKĖS APKEPAS SU MORKOMIS
KEPTI VARŠKĖČIAI SU MANŲ KRUOPOMIS
Pavyko tobulai: varškės ir virtų bulvių apkepas
VARŠKĖS KEKSAS SU ŠOKOLADO GABALIUKAIS
Grūdėtos varškės apkepas su kriaušėmis
Trupininis kakavinis varškės pyragas
Sluoksniotos tešlos kąsniukai su vištiena
VARŠKINIAI SAUSAINIAI
Drėgnas varškės keksas su obuoliais
KITOKIE ČIRVINIAI BLYNAI
VIRTI BANANINIAI VARŠKĖČIAI
Varškės apkepas su aguonomis ir cinamonu