Orkaitėje kepti varškėčiai su grietinės padažu

Kategorija: Varškės patiekalai


Orkaitėje kepti varškėčiai su grietinės padažu

Paskelbė:
01 Geg. 2022
Tikrai labai gardus varškėčių variantas. Man labai patinka, kad jie yra kepami be riebalų-orkaitėje ir dar su labai skaniu padažu. Iš šio kiekio ingredientų varškėčių gausis ganėtinai daug, galite gaminti iš pusės porcijos, jeigu valgančių nebus daug.



Ingredientai



  • varškė: 500 gramų
  • kiaušiniai: 2
  • cukrus: 5-6 valgomųjų šaukštų
  • miltai: 170 gramų
  • grietinė: ketvirtadalio stiklinės
  • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
  • soda: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • druska: žiupsnelio
  • vanilinis cukrus: žiupsnelio


  • Padažui:
    • aguonos: 1 valgomojo šaukšto
    • sviestas: 2 arbatinių šaukštelių
    • grietinė: 1 stiklinės
    • cukrus: 0,5 valgomojo šaukšto
    • vanilė

Recepto paruošimas



1. Pirmiausia išmaišome varškę su kiaušiniais, druska bei cukrumi.
2. Tuomet miltus išmaišome su kepimo milteliais bei soda.
3. Po truputį beriame miltinę masę į varškės masę, užminkome minkštą tešlą.
4. Iš tešlos padarome dešrytę ir ją supjaustome į 16 dalių.
5. Tada kiekvieną dalį apvoliojame miltuose, susukame į burbuliuką, padedame ant kepimo skardos su kepimo popieriumi ir šiek tiek paspaudžiame.
6. Kiekvieną varškėtį aptepame su grietine.
7. Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 20-25 minutes.
8. Šiame etape iškepusius varškėčius jau galite ir skanauti, o galite padaryti ir dar skaniau.
9. Užpilame aguonas karštu vandeniu, paliekame maždaug 10 minučių, paskui perkošiame.
10. Į atskirą puodą sudedame sviestą, grietinę ir cukrų, ant mažos ugnies viską gerai išmaišome, tik neužviriname.
11. Iškepusius varškėčius sudedame į kepimo formą, užpilame padažu ir dar įdedame į įkaitintą iki 180 laipsnių temperatūros orkaitę ne ilgiau kaip 4 minutėms. Patiekiame ir lepinamės!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: