Troškinta vištiena su voveraitėmis ir grietinėle
Kategorija: Vištiena ir paukštiena / Grybų patiekalai
Ingredientai
- Vištienos krūtinėlė: 500 g
- Voveraitės: 500 ml
- Grietinėlė (35% riebumo): 200 g
- Čili pipiriukas: 1 mažas
- Špinatai: pagal skonį
- Saulėje džiovinti pomidorai: pagal skonį, smulkiai supjaustyti
- Česnakas: 2 skiltelės
- Druska: pagal skonį
- Malti juodieji pipirai: pagal skonį
- Džiovintas bazilikas: pagal skonį
- Vištienos prieskoniai: pagal skonį
- Aliejus kepimui: 2 valg. šaukštai
Recepto paruošimas
1. Paruoškite vištieną: vištienos krūtinėlę supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais.
2. Kepkite česnaką: įkaitinkite keptuvę su aliejumi, sudėkite smulkintą česnaką ir kepkite, kol jis pradės skleisti aromatą.
3. Pridėkite vištieną: į keptuvę su česnaku sudėkite vištienos gabalėlius, pabarstykite vištienos prieskoniais, druska, maltais juodaisiais pipirais ir džiovintu baziliku.
4. Kepkite, retkarčiais pamaišydami, kol vištiena apskrus.
5. Pridėkite voveraites: kai vištiena apskrus, į keptuvę sudėkite nuplautas ir nusausintas voveraites.
6. Viską gerai išmaišykite ir troškinkite, kol grybai suminkštės.
7. Pridėkite grietinėlę: supilkite grietinėlę į keptuvę, gerai išmaišykite. Jei norite, pridėkite daugiau prieskonių pagal skonį. Troškinkite dar keletą minučių, kol padažas sutirštės.
8. Pridėkite papildomus ingredientus: jei naudojate, į troškinį įdėkite smulkiai pjaustytus saulėje džiovintus pomidorus, smulkintą čili pipiriuką ir špinatus.
9. Viską gerai išmaišykite ir troškinkite dar 2–3 minutes, kol špinatai suminkštės.
10. Patiekite: troškintą vištieną su voveraitėmis ir grietinėlės padažu patiekite su pasirinktu garnyru – virtais ryžiais, bulvėmis ar šviežiomis daržovėmis.