Troškinta vištiena su voveraitėmis ir grietinėle

Kategorija: Vištiena ir paukštiena / Grybų patiekalai


Troškinta vištiena su voveraitėmis ir grietinėle

Paskelbė:
04 Gruodžio 2024

Ingredientai

  • Vištienos krūtinėlė: 500 g
  • Voveraitės: 500 ml
  • Grietinėlė (35% riebumo): 200 g
  • Čili pipiriukas: 1 mažas
  • Špinatai: pagal skonį
  • Saulėje džiovinti pomidorai: pagal skonį, smulkiai supjaustyti
  • Česnakas: 2 skiltelės
  • Druska: pagal skonį
  • Malti juodieji pipirai: pagal skonį
  • Džiovintas bazilikas: pagal skonį
  • Vištienos prieskoniai: pagal skonį
  • Aliejus kepimui: 2 valg. šaukštai


Recepto paruošimas

1. Paruoškite vištieną: vištienos krūtinėlę supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais.

2. Kepkite česnaką: įkaitinkite keptuvę su aliejumi, sudėkite smulkintą česnaką ir kepkite, kol jis pradės skleisti aromatą.

3. Pridėkite vištieną: į keptuvę su česnaku sudėkite vištienos gabalėlius, pabarstykite vištienos prieskoniais, druska, maltais juodaisiais pipirais ir džiovintu baziliku.

4. Kepkite, retkarčiais pamaišydami, kol vištiena apskrus.

5. Pridėkite voveraites: kai vištiena apskrus, į keptuvę sudėkite nuplautas ir nusausintas voveraites.

6. Viską gerai išmaišykite ir troškinkite, kol grybai suminkštės.

7. Pridėkite grietinėlę: supilkite grietinėlę į keptuvę, gerai išmaišykite. Jei norite, pridėkite daugiau prieskonių pagal skonį. Troškinkite dar keletą minučių, kol padažas sutirštės.

8. Pridėkite papildomus ingredientus: jei naudojate, į troškinį įdėkite smulkiai pjaustytus saulėje džiovintus pomidorus, smulkintą čili pipiriuką ir špinatus.

9. Viską gerai išmaišykite ir troškinkite dar 2–3 minutes, kol špinatai suminkštės.

10. Patiekite: troškintą vištieną su voveraitėmis ir grietinėlės padažu patiekite su pasirinktu garnyru – virtais ryžiais, bulvėmis ar šviežiomis daržovėmis.

Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: