Varškiniai čeburekai su mėsos ir sūrio įdaru

Kategorija: Varškės patiekalai / Mėsos patiekalai


Varškiniai čeburekai su mėsos ir sūrio įdaru

Paskelbė:
14 Kovo 2022
Man iš nurodyto kiekio gavosi maždaug 20 minkštučių bei labai gardžių čeburekų.



Ingredientai



  • Tešlai:
    • 9% riebumo varškė: 400 gramų
    • kefyras: 300 mililitrų
    • kiaušiniai: 2
    • druska: 1 arbatinio šaukštelio
    • miltai: 550-600 gramų
  • Įdarui:
    • mėsos faršas: 500 gramų
    • grietinė: 2 valgomųjų šaukštų
    • svogūnai: 1 (nedidelio)
    • česnakas: 1 skiltelės
    • druska
    • pipirai
    • fermentinis sūris
  • Taip pat reikės:
    • kiaušiniai: 1 (čeburekų kraštų patepimui)
    • aliejus: čeburekų kepimui


Recepto paruošimas



1. Ruošiame tešlą: Varškę išplakame (geriausia plakti elektriniu maišytuvu) su kefyru, kiaušiniais bei druska.
2. Tada miltus persijojame, suberiame į varškės masę bei gerai išminkome, tešla turi gautis minkšta. Tešlą padedame į šaldytuvą bent 60 minučių.
3. Ruošiame įdarą: Į faršą sudedame labai mažais kubeliais supjaustytus svogūnus, susmulkintus česnakus, įdedame grietinės, įberiame druskos bei pipirų.
4. Ant miltais pabarstyto stalo iškočiojame apie 2–3 milimetrų storio tešlos lakštą bei išpjauname norimo dydžio skritulius (aš pati dariau 19 centimetrų skersmens).
5. Tada ant tešlos skritulio dedame paruoštą mėsos įdarą bei ant viršaus užberiame sutarkuoto sūrio.
6. Suvilgome kraštus išplaktu kiaušiniu, perlenkiame pusiau bei šakute užspaudžiame kraštus.
7. Po to keptuvėje įkaitiname aliejų bei kepame, kol gražiai apskrus abi kepamo čebureko pusės. Kai iškeps, padedame ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų visiškai nereikalingi riebalai. Skanaujame!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: