Varškiniai čeburekai su mėsos ir sūrio įdaru
Kategorija: Varškės patiekalai / Mėsos patiekalai
Man iš nurodyto kiekio gavosi maždaug 20 minkštučių bei labai gardžių čeburekų.
1. Ruošiame tešlą: Varškę išplakame (geriausia plakti elektriniu maišytuvu) su kefyru, kiaušiniais bei druska.
2. Tada miltus persijojame, suberiame į varškės masę bei gerai išminkome, tešla turi gautis minkšta. Tešlą padedame į šaldytuvą bent 60 minučių.
3. Ruošiame įdarą: Į faršą sudedame labai mažais kubeliais supjaustytus svogūnus, susmulkintus česnakus, įdedame grietinės, įberiame druskos bei pipirų.
4. Ant miltais pabarstyto stalo iškočiojame apie 2–3 milimetrų storio tešlos lakštą bei išpjauname norimo dydžio skritulius (aš pati dariau 19 centimetrų skersmens).
5. Tada ant tešlos skritulio dedame paruoštą mėsos įdarą bei ant viršaus užberiame sutarkuoto sūrio.
6. Suvilgome kraštus išplaktu kiaušiniu, perlenkiame pusiau bei šakute užspaudžiame kraštus.
7. Po to keptuvėje įkaitiname aliejų bei kepame, kol gražiai apskrus abi kepamo čebureko pusės. Kai iškeps, padedame ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų visiškai nereikalingi riebalai. Skanaujame!
Ingredientai
- Tešlai:
- 9% riebumo varškė: 400 gramų
- kefyras: 300 mililitrų
- kiaušiniai: 2
- druska: 1 arbatinio šaukštelio
- miltai: 550-600 gramų
- Įdarui:
- mėsos faršas: 500 gramų
- grietinė: 2 valgomųjų šaukštų
- svogūnai: 1 (nedidelio)
- česnakas: 1 skiltelės
- druska
- pipirai
- fermentinis sūris
- Taip pat reikės:
- kiaušiniai: 1 (čeburekų kraštų patepimui)
- aliejus: čeburekų kepimui
Recepto paruošimas
1. Ruošiame tešlą: Varškę išplakame (geriausia plakti elektriniu maišytuvu) su kefyru, kiaušiniais bei druska.
2. Tada miltus persijojame, suberiame į varškės masę bei gerai išminkome, tešla turi gautis minkšta. Tešlą padedame į šaldytuvą bent 60 minučių.
3. Ruošiame įdarą: Į faršą sudedame labai mažais kubeliais supjaustytus svogūnus, susmulkintus česnakus, įdedame grietinės, įberiame druskos bei pipirų.
4. Ant miltais pabarstyto stalo iškočiojame apie 2–3 milimetrų storio tešlos lakštą bei išpjauname norimo dydžio skritulius (aš pati dariau 19 centimetrų skersmens).
5. Tada ant tešlos skritulio dedame paruoštą mėsos įdarą bei ant viršaus užberiame sutarkuoto sūrio.
6. Suvilgome kraštus išplaktu kiaušiniu, perlenkiame pusiau bei šakute užspaudžiame kraštus.
7. Po to keptuvėje įkaitiname aliejų bei kepame, kol gražiai apskrus abi kepamo čebureko pusės. Kai iškeps, padedame ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų visiškai nereikalingi riebalai. Skanaujame!
Raktažodžiai:
ceburekai, varske, mesa, varskiniai ceburekai, suris, ceburekai su mesos idaru, ceburekai su surio idaru, kefyras, kiausiniai, mesos farsas, fermentinis suris
Rūkytos lašišos ir krapų apkepas
Trapūs varškiniai žagarėliai
VIRTINUKAI SU BULVIŲ IR SŪRIO ĮDARU
Mielinis maltos mėsos ir kopūstų pyragas
Bemielės tešlos pica
ŠOKOLADINIS TRUPININIS VARŠKĖS PYRAGAS
Populiarieji varškės sausainiai
Migdolų pyragas su uogiene
Svogūnų pyragas su sūriu
Nesaldus vegetariškas apkepas su daržovėmis
Purus, trapus ir drėgnas varškės pyragas
UKRAINIETIŠKI VIRTINIAI SU BULVIŲ ĮDARU
Skaniausias faršo užkandis
VARŠKINIAI SAUSAINIAI
Sausainiai su varške „Vokeliai“
Nesaldūs pyragėliai su grybais
Receptas: varškės žagarėliai
„Garbanotas“ pyragas su varškės įdaru.
kiaulienos kukuliukai su varške ir grietinėlės padažu
Traškus prancūziškas pyragas su šoninės ir daržovių įdaru
SKANIAUSI VARŠKINIAI BLYNAI
Sausainiai su persikais
Bulvių pyragas su grybais
Mielinės tešlos pyragas su aguonų įdaru