Varškiniai čeburekai su mėsos ir sūrio įdaru
Kategorija: Varškės patiekalai / Mėsos patiekalų receptai

Man iš nurodyto kiekio gavosi maždaug 20 minkštučių bei labai gardžių čeburekų.
1. Ruošiame tešlą: Varškę išplakame (geriausia plakti elektriniu maišytuvu) su kefyru, kiaušiniais bei druska.
2. Tada miltus persijojame, suberiame į varškės masę bei gerai išminkome, tešla turi gautis minkšta. Tešlą padedame į šaldytuvą bent 60 minučių.
3. Ruošiame įdarą: Į faršą sudedame labai mažais kubeliais supjaustytus svogūnus, susmulkintus česnakus, įdedame grietinės, įberiame druskos bei pipirų.
4. Ant miltais pabarstyto stalo iškočiojame apie 2–3 milimetrų storio tešlos lakštą bei išpjauname norimo dydžio skritulius (aš pati dariau 19 centimetrų skersmens).
5. Tada ant tešlos skritulio dedame paruoštą mėsos įdarą bei ant viršaus užberiame sutarkuoto sūrio.
6. Suvilgome kraštus išplaktu kiaušiniu, perlenkiame pusiau bei šakute užspaudžiame kraštus.
7. Po to keptuvėje įkaitiname aliejų bei kepame, kol gražiai apskrus abi kepamo čebureko pusės. Kai iškeps, padedame ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų visiškai nereikalingi riebalai. Skanaujame!
Ingredientai
- Tešlai:
- 9% riebumo varškė: 400 gramų
- kefyras: 300 mililitrų
- kiaušiniai: 2
- druska: 1 arbatinio šaukštelio
- miltai: 550-600 gramų
- Įdarui:
- mėsos faršas: 500 gramų
- grietinė: 2 valgomųjų šaukštų
- svogūnai: 1 (nedidelio)
- česnakas: 1 skiltelės
- druska
- pipirai
- fermentinis sūris
- Taip pat reikės:
- kiaušiniai: 1 (čeburekų kraštų patepimui)
- aliejus: čeburekų kepimui
Recepto paruošimas
1. Ruošiame tešlą: Varškę išplakame (geriausia plakti elektriniu maišytuvu) su kefyru, kiaušiniais bei druska.
2. Tada miltus persijojame, suberiame į varškės masę bei gerai išminkome, tešla turi gautis minkšta. Tešlą padedame į šaldytuvą bent 60 minučių.
3. Ruošiame įdarą: Į faršą sudedame labai mažais kubeliais supjaustytus svogūnus, susmulkintus česnakus, įdedame grietinės, įberiame druskos bei pipirų.
4. Ant miltais pabarstyto stalo iškočiojame apie 2–3 milimetrų storio tešlos lakštą bei išpjauname norimo dydžio skritulius (aš pati dariau 19 centimetrų skersmens).
5. Tada ant tešlos skritulio dedame paruoštą mėsos įdarą bei ant viršaus užberiame sutarkuoto sūrio.
6. Suvilgome kraštus išplaktu kiaušiniu, perlenkiame pusiau bei šakute užspaudžiame kraštus.
7. Po to keptuvėje įkaitiname aliejų bei kepame, kol gražiai apskrus abi kepamo čebureko pusės. Kai iškeps, padedame ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų visiškai nereikalingi riebalai. Skanaujame!
Panašūs receptai

Čeburekai su nuostabia čeburekų tešla

Sultingi ir be galo skanūs čeburėkai!

Čeburekai su kefyrine čeburekų tešla

Mielinis maltos mėsos ir kopūstų pyragas

Traškūs ir sultingi plikytos tešlos čeburekai su mėsa

ŠOKOLADINIS TRUPININIS VARŠKĖS PYRAGAS

Mėsos pyragas KROKODILAS

VARŠKINIAI SAUSAINIAI

Mėsos pyragas KROKODILAS

Orkaitėje kepti varškėčiai su grietinės padažu

Varškės pica su faršu

kiaulienos kukuliukai su varške ir grietinėlės padažu