Traškūs ir sultingi plikytos tešlos čeburekai su mėsa

Kategorija: Patiekalai iš kiaulienos / Užkandžių receptai


Traškūs ir sultingi plikytos tešlos čeburekai su mėsa

Paskelbė:

Ingredientai

  • Miltai: 3 stiklinės
  • Karštas vanduo: 1 stiklinė
  • Aliejus: 3 valgomieji šaukštai
  • Druska: žiupsnelis
  • Kiaulienos faršas: 300 g
  • Svogūnas: 1 vidutinio dydžio
  • Prieskoniai: pagal skonį (pvz., juodieji pipirai, kmynai)



Recepto paruošimas

1. Tešlos paruošimas: persijokite miltus į dubenį. Karštame vandenyje ištirpinkite druską ir supilkite į miltus.

2. Įpilkite aliejų ir maišykite, kol tešla taps vientisa. Minkykite tešlą, kol ji taps elastinga ir nelipni.

3. Uždenkite ir palikite pailsėti, kol ruošite įdarą.

4. Įdaro paruošimas: smulkiai supjaustykite svogūną ir sumaišykite su faršu.

5. Pagardinkite prieskoniais pagal skonį. Jei norite sultingesnio įdaro, įpilkite šiek tiek šalto vandens ir gerai išmaišykite.

6. Čeburekų formavimas: atgnybkite nedidelį gabalėlį tešlos ir iškočiokite ploną apskritimą.

7. Ant vienos pusės dėkite šaukštą įdaro, tolygiai paskirstykite, palikdami kraštus laisvus.

8. Užlenkite tešlos apskritimo kitą pusę ant įdaro ir kraštus tvirtai užspauskite šakute, kad kepant įdaras neišbėgtų.

9. Kepimas: įkaitinkite keptuvėje aliejų ant vidutinės ugnies.

10. Dėkite paruoštus čeburekus ir kepkite iš abiejų pusių, kol jie taps auksinės spalvos ir traškūs.

11. Iškeptus čeburekus dėkite ant popierinių rankšluosčių, kad sugertų aliejaus perteklių.

12. Santrauka: Šis plikytos tešlos čeburekų receptas leidžia namuose pasigaminti traškius ir sultingus čeburekus su mėgstamu mėsos įdaru. Laikydamiesi pateiktų instrukcijų ir patarimų, galėsite mėgautis autentišku skoniu ir nustebinti savo artimuosius gardžiu patiekalu.