Čeburekai su nuostabia čeburekų tešla

Kategorija: Užkandžiai / Kiauliena


Čeburekai su nuostabia čeburekų tešla

Paskelbė:
10 Gruodžio 2023

Ingredientai

Tešlai:
  • kefyras: 1 litro
  • miltai: ~1,5 kilogramo
  • soda: 2 arbatinių šaukštelių
  • druska: 1 valgomojo šaukšto
  • pipirai: 2 arbatinių šaukštelių
Įdarui:
  • kiaulienos faršas: 1 kilogramo (gali būti maišytas su jautienos faršu)
  • svogūnai: 2 (dideli)
  • druska
  • pipirai
  • mėsos/faršo prieskoniai
  • aliejus (čeburekams virti)


Recepto paruošimas

1. Iš anksto pasiruoškite įdarą. Faršą paskaninkite su prieskoniais bei sudėkite smulkiai supjaustytus svogūnus.

2. Patarimas: Kad patiekalas būtų skanesnis aš labai rekomenduoju kiaulienos faršas būtų sumaltas namie, o ne naudojamas pirktinis, su juo rezultatas nėra toks geras.

3. Tada ruoškite tešlą. Į kefyrą supilkite sodą, gerai išmaišykite bei minutėlę palaukite.

4. Į didesnį dubenį pilkite kefyrą sumaišytą su soda, dėkite druską, pipirus bei berkite miltus palaipsniui, maišykite maišykite, kai maišyti pasidaro sunku, imkitės rankų darbo ir minkykite tešlą.

5. Dėkite miltų tiek, kad tešla neliptu prie rankų, bet nebūtų per kieta, geriau formuojant paplotėlius, pasibarstyti daugiau miltų.

6. Tuomet imkite tešlos gabaliuką, iškočiokite, apibrėžkite apskritimą (aš šiam reikalui panaudojau pakankamai didelę lėkštę).

7. Kad būtų skaniau, aš visada faršą susimalu pati, nes pirktinis tikrai nebūna toks skanus.

8. Dėkite į viduriuką truputį faršo, paskleiskite jį, kad greičiau iškeptų (todėl nededame perdaug faršo).

9. Tešlos apskritimą lenkite pusiau, palyginkite galiukus bei užlankstykite pynele.

10. Po to puode arba gilesnėje keptuvėje užkaiskite aliejų (jo reikia tiek, kad apsemtų čebureką), dėkite kepti tik tuomet, kai gerai įkaista. Šiam dalykui idealiausiai tinka fritiurinė.

11. Apkepkite iš vienos pusės, kol dailiai paruduoja, apverskite ir iš kitos pusės taip pat gražiai apkepkite.

12. Labai gardūs kol karšti, bet nuostabūs ir atvėsę ir pašildyti kitą dieną. Pasimėgaukit:)



Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: