Čeburekai su kefyrine čeburekų tešla
Kategorija: Užkandžiai / Kiauliena / Jautiena, veršiena
Ingredientai
- kefyras: 1 litro
- miltai: ~1,5 kilogramo
- soda: 2 arbatinių šaukštelių
- druska: 1 valgomojo šaukšto
- pipirai: 2 arbatinių šaukštelių
- kiaulienos faršas: 1 kilogramo (gali būti maišytas su jautienos faršu)
- svogūnai: 2 (dideli)
- druska
- pipirai
- mėsos/faršo prieskoniai
- aliejus (čeburekams virti)
Recepto paruošimas
1. Iš anksto pasiruoškite įdarą. Faršą paskaninkite su prieskoniais bei sudėkite smulkiai supjaustytus svogūnus.
2. Tada ruoškite tešlą. Į kefyrą supilkite sodą, gerai išmaišykite bei minutėlę palaukite.
3. Į didesnį dubenį pilkite kefyrą sumaišytą su soda, dėkite druską, pipirus bei berkite miltus palaipsniui, maišykite maišykite, kai maišyti pasidaro sunku, imkitės rankų darbo ir minkykite tešlą.
4. Dėkite miltų tiek, kad tešla neliptu prie rankų, bet nebūtų per kieta, geriau formuojant paplotėlius, pasibarstyti daugiau miltų.
5. Tuomet imkite tešlos gabaliuką, iškočiokite, apibrėžkite apskritimą (aš šiam reikalui panaudojau pakankamai didelę lėkštę).
6. Kad būtų skaniau, aš visada faršą susimalu pati, nes pirktinis tikrai nebūna toks skanus.
7. Dėkite į viduriuką truputį faršo, paskleiskite jį, kad greičiau iškeptų (todėl nededame perdaug faršo).
8. Tešlos apskritimą lenkite pusiau, palyginkite galiukus bei užlankstykite pynele.
9. Šitaip pasigaminkite visus čeburekus.
10. Po to puode arba gilesnėje keptuvėje užkaiskite aliejų (jo reikia tiek, kad apsemtų čebureką), dėkite kepti tik tuomet, kai gerai įkaista. Šiam dalykui idealiausiai tinka fritiurinė.
11. Apkepkite iš vienos pusės, kol dailiai paruduoja, apverskite ir iš kitos pusės taip pat gražiai apkepkite.