Mėsos pyragas KROKODILAS

Kategorija: Jautiena, veršiena


Mėsos pyragas KROKODILAS

Paskelbė:
27 Vasario 2023

Ingredientai


  • miltų: 500 gramų
  • kiaušinių: 2
  • pieno: 250 mililitrų
  • mielių: 11 gramų
  • cukraus: 2 valgomųjų šaukštų
  • aliejaus: 6 valgomųjų šaukštų
  • druskos: pagal skonį
  • kopūstų: 0,5
  • svogūnų: 2
  • jautienos faršo: 500 gramų
  • maltų pipirų: pagal skonį

Recepto paruošimas


1. Pirmiausia dideliame dubenyje kiaušinius išsukame su cukrumi bei žiupsneliu druskos.
2. Tada suberiame sausas mieles, įpilame maždaug 5-6 valgomuosius šaukštus aliejaus ir šilto pieno. Viską gerai išmaišome.
3. Po truputį įsijojame miltus - kol tešla nebelips prie rankų, išminkome.
4. Paliekame tešlą šiltai, kad ši iškiltų.

5. Pasiruošiame mėsos pyrago įdarą: Atskirai apkepame susmulkintus kopūsto lapus, svogūną bei jautienos faršą. Pagardiname druska bei šviežiai maltais pipirais.

6. Sumaišome visus įdaro ingredientus tarpusavyje.
7. Po to tešlą iškočiojame, apipjaustome kraštus į stačiakampį (nuopjovas sunaudosime papuošimams).
8. Perkeliame į kepimo formą, išklotą su kepimo popieriumi.
9. Stačiakampio viduryje iš mėsos įdaro suformuojame pailgą kalną. Įpjauname įstrižomis juostomis taip, kad stačiakampio kraštuose liktų neįpjautas plotas, juosteles iš kraštų vieną paskui kitą užlenkiame ant mėsos kalno.
10. Tada iš stačiakampio kraštų suformuojame krokodilo galvą bei uodegą.
11. Tuomet karpuotomis žirklėmis padarome papuošimus: nugaros, žandikaulio ir uodegos. Iš tešlos nuopjovų suformuojame akis, šnerves bei kojas.
12. Kepame iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol pyragas gražiai pagelsta.
13. Skanus tiek šiltas, tiek atvėsęs. Pasilepinam!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: