Mėsos pyragas KROKODILAS
Kategorija: Jautiena, veršiena
Ingredientai
- miltų: 500 gramų
- kiaušinių: 2
- pieno: 250 mililitrų
- mielių: 11 gramų
- cukraus: 2 valgomųjų šaukštų
- aliejaus: 6 valgomųjų šaukštų
- druskos: pagal skonį
- kopūstų: 0,5
- svogūnų: 2
- jautienos faršo: 500 gramų
- maltų pipirų: pagal skonį
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia dideliame dubenyje kiaušinius išsukame su cukrumi bei žiupsneliu druskos.
2. Tada suberiame sausas mieles, įpilame maždaug 5-6 valgomuosius šaukštus aliejaus ir šilto pieno. Viską gerai išmaišome.
3. Po truputį įsijojame miltus - kol tešla nebelips prie rankų, išminkome.
4. Paliekame tešlą šiltai, kad ši iškiltų.
5. Pasiruošiame mėsos pyrago įdarą: Atskirai apkepame susmulkintus kopūsto lapus, svogūną bei jautienos faršą. Pagardiname druska bei šviežiai maltais pipirais.
6. Sumaišome visus įdaro ingredientus tarpusavyje.
7. Po to tešlą iškočiojame, apipjaustome kraštus į stačiakampį (nuopjovas sunaudosime papuošimams).
8. Perkeliame į kepimo formą, išklotą su kepimo popieriumi.
9. Stačiakampio viduryje iš mėsos įdaro suformuojame pailgą kalną. Įpjauname įstrižomis juostomis taip, kad stačiakampio kraštuose liktų neįpjautas plotas, juosteles iš kraštų vieną paskui kitą užlenkiame ant mėsos kalno.
10. Tada iš stačiakampio kraštų suformuojame krokodilo galvą bei uodegą.
11. Tuomet karpuotomis žirklėmis padarome papuošimus: nugaros, žandikaulio ir uodegos. Iš tešlos nuopjovų suformuojame akis, šnerves bei kojas.
12. Kepame iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol pyragas gražiai pagelsta.
13. Skanus tiek šiltas, tiek atvėsęs. Pasilepinam!
Raktažodžiai:
miltų, kiaušinių, pieno, mielių, cukraus, aliejaus, druskos, kopūstų, svogūnų, jautienos faršo, maltų pipirų
Mėsos pyragas KROKODILAS
Mielinis maltos mėsos ir kopūstų pyragas
Mielinis pyragas su aguonomis
Tradicinių kūčiukų receptas
Lietiniai blynai su virtos mėsos įdaru
Pica su faršu
Draugystės pyragas su varške ir uogiene
Draugystės pyragas su varške ir uogiene
Varškiniai čeburekai su mėsos ir sūrio įdaru
Nesaldūs pyragėliai su grybais
Rumuniškas varškės pyragas
Šokoladinis obuolių pyragas su bananais ir bazilikais
Sukta duonelė su žolelėmis, džiovintais pomidorais ir alyvuogėmis
Mielinis picos padas
Pyragas su silkių file ir pievagrybiais
Loretos gardusis dzūkiškas šimtalapis su traškia plutele ir aguonomis
Purus, trapus ir drėgnas varškės pyragas
Skaniausias faršo užkandis
UKRAINIETIŠKI VIRTINIAI SU BULVIŲ ĮDARU
Braškių ir rabarbarų pyragas su morengu ir migdolais
Purios mielinės bandelės su kriaušių įdaru
Sultingi skanūs beliašai!
Mieliniai kūčiukai pagal Beatą
ŠPINATŲ IR ŽUVIES PYRAGAS