ŠOKOLADINIS TRUPININIS VARŠKĖS PYRAGAS
Kategorija: Varškės patiekalai / Desertai
- Tešlai:
- miltai: 300 gramų
- kakava: 2 valgomųjų šaukštų
- cukrus: 150 gramų
- lydytas sviestas: 180 gramų
- kiaušiniai: 1
- kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
- druska: žiupsnelio
- sviestas (skardos ištepimui)
- Įdarui:
- varškė: 600 gramų
- grietinė: 150 gramų
- cukrus: 150 gramų
- kiaušiniai: 2
- kukurūzų miltai: 5 arbatinių šaukštelių
- vanilė
- citrinos sultys ir tarkuota žievelė: iš 1 vnt. (nėra būtina)
- Iš pradžių miltus persijojame su kakava, druska bei kepimo milteliais. Sviestą išsukame su cukrumi, kol sviestas atvės, o cukrus ištirps. Tada įmušame kiaušinį bei gerai išsukame, suberiame miltų mišinį ir suminkome minkštą tešlą. Padaliname ją į tris lygias dalis, dvi dalis sujungiame į vieną. Gautus rutulius suvyniojame į maistinę plėvelę bei padedame į šaldymo kamerą maždaug 1-2 valandoms.
- Tuomet varškę sutriname smulkintuvu, supilame cukraus ir kiaušinių masę, dedame vanilės, citrinos žievelės ir truputį citrinos sulčių, grietinę bei kukurūzų miltus, viską dar kartą gerai sumalame smulkintuvu. Įkaitiname orkaitę iki 190 laipsnių temperatūros. Kepimo skardą ištepame sviestu, dugną išklojame didesne dalimi tešlos, pilame varškės įdarą, likusią mažesnę dalį tešlos užtarkuojame ant viršaus. Kepame maždaug 45 minutes. Lepinamės!
- Pastebėjimas: Aš vietoje kėlimo miltelių naudojau "self-rising" miltus. Kadangi šiame recepte varškė yra labai stipriai sumalama, vietoje jos galite naudoti "Philadelphia" tipo sūrį. Varškę aš naudojau liesą, o vietoje grietinės - liesą natūralų jogurtą.
Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“
ŠPINATŲ IR ŽUVIES PYRAGAS
Šokoladinis karamelinis pyragas
LABAI SKANUS ŠOKOLADINIS TINGINIO TORTAS
Šventėms – tortas „Snickers“
Šokoladinis tiramisų tortas
Biskvitinis medaus tortas "Sodžius"
KREMINIS VARŠKĖS PYRAGAS
KREVEČIŲ UŽKANDIS | RECEPTAS
KONDENSUOTO PIENO PYRAGAS
Mielinės tešlos pyragas su aguonų įdaru
Trapios tešlos pyragas su marcipano ir obuolių įdaru
Velykiniai lizdeliai - šokoladiniai mufinai
Migdolų pyragas su uogiene
VARŠKĖS SKARELĖS SU OBUOLIAIS
Lietinių kąsneliai su lašišomis
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Raudonojo aksomo tortas
LIETINIAI BLYNAI SU VARŠKE
Mielinis maltos mėsos ir kopūstų pyragas
Patarimas, kaip tinkamai užšaldyti produktus: svarbu žinoti vieną taisyklę.
Pica su voveraitėmis
Skanusis močiutės obuolių pyragas
Purus, trapus ir drėgnas varškės pyragas