Mėsos pyragas KROKODILAS
Kategorija: Mėsos patiekalai
Praėjusį savaitgalį su savo vaikais iškepėme mėsos pyragą labai naujai ir išradingai! Tai ganėtinai tradicinis receptas, tik labai originalus pateikimas.
Jis labai dėl savo išvaizdos patinka vaikams, bet ir ne tik jiems! Visada labai smagu, kai pavyksta pasigaminti kažką naujo ir prieš tai nebandyto. Jeigu Jums irgi pritrūko minčių, tai pamėginkite ir Jūs pasigaminti pagal tokį receptą ir nustebins visus aplinkinius.
Toks krokodilas labai tinka įvairioms šventėms, pvz.: Velykoms.
1. Pirmiausia dideliame dubenyje kiaušinius išsukame su cukrumi bei žiupsneliu druskos.
2. Tada suberiame sausas mieles, įpilame maždaug 5-6 valgomuosius šaukštus aliejaus ir šilto pieno. Viską gerai išmaišome.
3. Po truputį įsijojame miltus - kol tešla nebelips prie rankų, išminkome.
4. Paliekame tešlą šiltai, kad ši iškiltų.
5. Pasiruošiame mėsos pyrago įdarą: Atskirai apkepame susmulkintus kopūsto lapus, svogūną bei jautienos faršą. Pagardiname druska bei šviežiai maltais pipirais.
6. Sumaišome visus įdaro ingredientus tarpusavyje.
7. Po to tešlą iškočiojame, apipjaustome kraštus į stačiakampį (nuopjovas sunaudosime papuošimams).
8. Perkeliame į kepimo formą, išklotą su kepimo popieriumi.
9. Stačiakampio viduryje iš mėsos įdaro suformuojame pailgą kalną. Įpjauname įstrižomis juostomis taip, kad stačiakampio kraštuose liktų neįpjautas plotas, juosteles iš kraštų vieną paskui kitą užlenkiame ant mėsos kalno.
10. Tada iš stačiakampio kraštų suformuojame krokodilo galvą bei uodegą.
11. Tuomet karpuotomis žirklėmis padarome papuošimus: nugaros, žandikaulio ir uodegos. Iš tešlos nuopjovų suformuojame akis, šnerves bei kojas.
12. Kepame iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol pyragas gražiai pagelsta.
13. Skanus tiek šiltas, tiek atvėsęs. Pasilepinam!
Jis labai dėl savo išvaizdos patinka vaikams, bet ir ne tik jiems! Visada labai smagu, kai pavyksta pasigaminti kažką naujo ir prieš tai nebandyto. Jeigu Jums irgi pritrūko minčių, tai pamėginkite ir Jūs pasigaminti pagal tokį receptą ir nustebins visus aplinkinius.
Toks krokodilas labai tinka įvairioms šventėms, pvz.: Velykoms.
Ingredientai
- miltų: 500 gramų
- kiaušinių: 2
- pieno: 250 mililitrų
- mielių: 11 gramų
- cukraus: 2 valgomųjų šaukštų
- aliejaus: 6 valgomųjų šaukštų
- druskos: pagal skonį
- kopūstų: 0,5
- svogūnų: 2
- jautienos faršo: 500 gramų
- maltų pipirų: pagal skonį
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia dideliame dubenyje kiaušinius išsukame su cukrumi bei žiupsneliu druskos.
2. Tada suberiame sausas mieles, įpilame maždaug 5-6 valgomuosius šaukštus aliejaus ir šilto pieno. Viską gerai išmaišome.
3. Po truputį įsijojame miltus - kol tešla nebelips prie rankų, išminkome.
4. Paliekame tešlą šiltai, kad ši iškiltų.
5. Pasiruošiame mėsos pyrago įdarą: Atskirai apkepame susmulkintus kopūsto lapus, svogūną bei jautienos faršą. Pagardiname druska bei šviežiai maltais pipirais.
6. Sumaišome visus įdaro ingredientus tarpusavyje.
7. Po to tešlą iškočiojame, apipjaustome kraštus į stačiakampį (nuopjovas sunaudosime papuošimams).
8. Perkeliame į kepimo formą, išklotą su kepimo popieriumi.
9. Stačiakampio viduryje iš mėsos įdaro suformuojame pailgą kalną. Įpjauname įstrižomis juostomis taip, kad stačiakampio kraštuose liktų neįpjautas plotas, juosteles iš kraštų vieną paskui kitą užlenkiame ant mėsos kalno.
10. Tada iš stačiakampio kraštų suformuojame krokodilo galvą bei uodegą.
11. Tuomet karpuotomis žirklėmis padarome papuošimus: nugaros, žandikaulio ir uodegos. Iš tešlos nuopjovų suformuojame akis, šnerves bei kojas.
12. Kepame iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol pyragas gražiai pagelsta.
13. Skanus tiek šiltas, tiek atvėsęs. Pasilepinam!
Raktažodžiai:
miltai, kiausiniai, pienas, mesa, pyragas, cukrus, kopustai, aliejus, jautienos farsas, farsas, malti pipirai
Šokoladinis obuolių pyragas su bananais ir bazilikais
Šokoladinis pyragas su kriaušėmis pagal Beatą
Tuno filė kotletai. Sotus receptas, kai nesinori mėsos
Švediškas obuolių pyragas su grietinėle
Ploni lietiniai
Lietiniai blynai su virtos mėsos įdaru
Blynų receptas su kefyru
Biskvitinis močiutės obuolių pyragas
Makaronų apkepas su faršu ir pomidorais
Kalėdinis Pyragas - Meduolis su grietine, kardamonu, gvazdikėliais ir cinamonu
Greitai pagaminami spelta makaronai su šparagais ir sūriu (be mėsos)
Cukraus glajus sausainiams ir kepiniams - keksams, meduoliams puošti
Karališkas obuolių pyragas
Kūčiukai - kai gaminu pagal šį receptą, visada pradingsta nuo stalo!
Biskvitiniai čirviniai blynai
Bulvių pyragas su sūriu ir česnaku
Kiaulienos šoninės troškinys azijietiškai
Braškių ir rabarbarų pyragas su morengu ir migdolais
Vengriškas plokštainis su varške
Makaronai su kalakutinos faršu ir bolonijos padažu
Pyragas šimtalapis - tradicinis receptas
GRYBŲ PADAŽAS | RECEPTAS
Bulvių plokštainis su mėsos faršu (kugelis)
500g faršo ir žalios bulvės: štai ką aš paruošiu per artimiausius kviestinius pietus