Naminės mielinės bandelės mėsainiams su sezamo sėklomis
Kategorija: Desertai / Užkandžiai
Ingredientai
- sausos mielės: 2 pakelių
- vos šiltas pienas: 0,5 puodelio
- vos šiltas vanduo: 0,5 puodelio
- saulėgrąžų aliejus: 0,3 puodelio
- cukrus: 0,25 puodelio
- druska: 1 arbatinio šaukštelio
- kiaušiniai: 1
- miltai: 3 puodelių (1 puodelis - 236 ml)
- kiaušinių baltymai: 1 (nedidelio)
- vanduo: 2 valgomųjų šaukštų
- sezamo sėklos
Recepto paruošimas
1. Pastebėjimas: Gaminant tešla turi truputį lipti prie rankų, todėl neišsigąskite ir nepridėkite per daug miltų.
2. Pirmiausia mieles sumaišykite su cukrumi, vandeniu, pienu bei aliejumi.
3. Tada kelioms minutėms palikite, kad suputotų. Įplakite kiaušinį bei druską, įmaišykite miltus. Minkykite tešlą maždaug dešimt minučių.
4. Po to suformuokite aštuonias nedideles bandeles. Dėkite jas į su kepimo popieriumi išklotą skardą.
5. Apdenkite maistine plėvele bei palikite kažkur 60 minučių, kad padvigubėtų.
6. Tuomet baltymą paplakite su vandeniu bei aptepkite juo pakilusias bandeles. Apibarstykite jas sezamo sėklomis.
7. Dėkite bandeles į orkaitę, įkaitintą iki 210 laipsnių temperatūros, ir kepkite maždaug 12 minučių. Bandelės paruoštos!
Purios arbatinės mielinės bandelės kildinamos šaldytuve
Bandelės su dešrelėmis
Velykinės bandelės su aguonomis
Purios mielinės bandelės su kriaušių įdaru
Glazūra padengtos mielinės bandelės su cinamonu
Bandelės su lašinukais
Dešrelės mielinėje tešloje su sūriu orkaitėje
Mielinės spurgos su džemu
MIELINĖS SPURGOS SU DŽEMU
Semitai / simitai - turkiški riestainiai (beigeliai) "simit"
Nesaldžios česnakinės bandelės - Ukrainietiškos pampuškos
Pyragėliai su džiovintais grybais
KRABŲ LAZDELĖS SLUOKSNIUOTOJE TEŠLOJE
Minkštos moliūgo bandelės
Mielinės bandelės su uogiene
Mieliniai kūčiukai pagal Beatą
Keto mityba: cinamoninės bandelės
Naminis prancūziškas batonas (bagetė)
Mieliniai rageliai "Kifle"
Sluoksniuotos tešlos bandelės su kumpiu
Tradicinių kūčiukų receptas
Naminiai mėsainiai su lašiša
Klasikinis sūrainis
Labai skanios spurgos