Nesaldžios česnakinės bandelės - Ukrainietiškos pampuškos

Ukrainietiškos pampuškos - tai itin skanios, purios, minkštos bandelės paskanintos žolelėmis bei česnakais. Jos įprastai yra patiekiamos su ukrainietiškais barščiais, bet tinka su pačiomis įvairiausiomis sriubomis. Taip pat jas galima ragauti ir vienas. Mūsų šeimai jos taip patiko, kad tikrai gaminsime dar ne vieną ir ne du kartus. Esu, tiesiog visiškai tikra, kad privalote išmėginti šias pampuškas!
1. Nestipriai pašildome pieną,, kad mielės nežūtų. Pieną supilame į maišyklės arba paprastą dubenį.
2. Į pieną supilame cukrų ir sudedame mieles. Gerai išmaišome ir paliekame maždaug 10 minučių, kad mielės aktyvuotųsi.
3. Kai mielės suaktyvėja, į pieno mišinį įpilame aliejų, suberiame miltus ir druską. Jeigu naudosite maišyklę, minkome tešlą maždaug 6-8 minutes, jeigu rankomis maždaug 10-12 minučių. Tešla privalo būti elastinga, vientisa bei glotni.
4. Įdedame tešlą į aliejumi pateptą dubenį, uždengiame rankšluosčiu arba maistine plėvele ir paliekame šiltai, kol pakyla maždaug dvigubai.
5. Kai jau tešla pakyla, pagniaužome, kad išeitų oras. Padaliname į 8 lygias dalis.
6. Suimame kiekvieno tešlos gabaliuko kraštus ir sulenkiame į vidų, apverčiame ir delnu voliodami stalo paviršiumi suformuojame kamuoliukus.
7. Sudedame tešlos kamuoliukus į sviestu išteptą formą su bortais taip, kad tarp jų būtų tarpai.
8. Uždenkite rankšluosčiu arba maistine plėvele ir paliekame šiltai, kol pakyla dvigubai.
9. Pakilusias bandeles-pampuškas aptepame kiaušinio plakiniu.
10. Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 20-30 minučių arba kol viršus tampa gražios auksinės rudos spalvos.
11. Kol pampuškos kepa, pasigaminame česnakinį aliejų. Sumaišome aliejų su susmulkintu česnaku bei žolelėmis.
12. Iškepusias bandeles iškart aptepame česnakiniu aliejumi ir leidžiame atvėsti mažiausiai 15 minučių. Lepinamės!
Ingredientai
- 3,5% riebumo pienas: 250 mililitrų
- aktyvios sausos mielės: 1 pakelio (2,25 arbatinio šaukštelio)
- cukrus: 2 valgomųjų šaukštų
- saulėgrąžų aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
- kvietiniai miltai: 380 gramų
- druska: 2 arbatinių šaukštelių
- Aptepimui:
- kiaušiniai: 1 (plakto)
- kiaušiniai: 1 (plakto)
- Česnakiniam aliejui:
- saulėgrąžų aliejus: 3 valgomųjų šaukštų
- česnakas: 3-4 skiltelių
- smulkinti švieži krapai: 1 valgomojo šaukšto
- smulkintos šviežios petražolės: 1 valgomojo šaukšto
Recepto paruošimas
1. Nestipriai pašildome pieną,, kad mielės nežūtų. Pieną supilame į maišyklės arba paprastą dubenį.
2. Į pieną supilame cukrų ir sudedame mieles. Gerai išmaišome ir paliekame maždaug 10 minučių, kad mielės aktyvuotųsi.
3. Kai mielės suaktyvėja, į pieno mišinį įpilame aliejų, suberiame miltus ir druską. Jeigu naudosite maišyklę, minkome tešlą maždaug 6-8 minutes, jeigu rankomis maždaug 10-12 minučių. Tešla privalo būti elastinga, vientisa bei glotni.
4. Įdedame tešlą į aliejumi pateptą dubenį, uždengiame rankšluosčiu arba maistine plėvele ir paliekame šiltai, kol pakyla maždaug dvigubai.
5. Kai jau tešla pakyla, pagniaužome, kad išeitų oras. Padaliname į 8 lygias dalis.
6. Suimame kiekvieno tešlos gabaliuko kraštus ir sulenkiame į vidų, apverčiame ir delnu voliodami stalo paviršiumi suformuojame kamuoliukus.
7. Sudedame tešlos kamuoliukus į sviestu išteptą formą su bortais taip, kad tarp jų būtų tarpai.
8. Uždenkite rankšluosčiu arba maistine plėvele ir paliekame šiltai, kol pakyla dvigubai.
9. Pakilusias bandeles-pampuškas aptepame kiaušinio plakiniu.
10. Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 20-30 minučių arba kol viršus tampa gražios auksinės rudos spalvos.
11. Kol pampuškos kepa, pasigaminame česnakinį aliejų. Sumaišome aliejų su susmulkintu česnaku bei žolelėmis.
12. Iškepusias bandeles iškart aptepame česnakiniu aliejumi ir leidžiame atvėsti mažiausiai 15 minučių. Lepinamės!
Pasidalinkite receptu!
Pagaminimo laikas:
Šaltinis:
Raktažodžiai:
bandeles cesnakines bandeles nesaldzios bandeles pienas mieles sausos mieles miltai kvietiniai miltai kiausiniai cesnakas krapai petrazoles
O čia labai skanu! :)

Dešrelės mielinėje tešloje su sūriu orkaitėje

Tikra romo boba - Mielinis velykų pyragas

Mieliniai vafliai - purūs ir labai minkšti!

Švediškas obuolių pyragas su grietinėle

Prancūziški kepti rageliai su sūriu ir kumpiu

Mielinis picos padas

Čirviniai blynai su obuoliais

Receptas: varškės žagarėliai

Bandelės su dešrelėmis

Keto mityba: cinamoninės bandelės

Kaimiškos keptos bulvinės bandelės iš vaikystės

Burgeriai - Kaip padaryti kokybišką?

Antienos arba vištienos krūtinėlės su garstyčių marinatu

Silkė su pomidorais

Bandelės su lašinukais

Tikras atradimas – Mielinė tešla per 10 minučių! Jums pavyks!

Labai skanios spurgos

SKANIAUSI VARŠKINIAI BLYNAI

GARDŪS MIELINIAI BLYNAI

SVAJONIŲ PUSRYČIAI - MIELINIAI BLYNAI

KINIŠKOS VIŠTIENOS SALOTOS

BANDELĖS SU VARŠKE PAGAL BEATĄ

Mielinės spurgos su džemu

MIELINĖS SPURGOS SU DŽEMU