Sultingi skanūs beliašai!
Kategorija: Užkandžiai / Jautiena, veršiena / Kiauliena
Ingredientai:
– kiaulienos-jautienos faršas – 500 g
– svogūnai – 2 vnt
– druska, pipirai – pagal skonį
Tešla:
– 4 stiklinės miltų (3 tešlai, 1 apdirbimui)
– vanduo arba pienas tešlai – 360 ml
– 2 valgomieji šaukštai cukraus
– druska – 1 arbatinis šaukštelis
– 2 arbatiniai šaukšteliai sausų mielių
– 2 valgomieji šaukštai aliejaus
– 1 baltymas
Paruošimas:
1. Sumaišome pieną (vandenį), miltus, cukrų, druską, mieles ir aliejų.
2. Išmaišome ir dedame į šiltą vietą kad pakiltų.
3. Apkepame aliejuje pusę svogūnų.
4. Į faršą dedame keptus ir šviežius svogūnus, druskos, pipirų
5. Gerai išmaišome ir įpilame truputį vandens, kad faršas būtų sultingas.
6. Kočiojame tešlą į ploną lakštą ir išpjauname 6-8 cm diametro apskritimus.
7. Į kiekvieno apskritimo vidurį dedame faršo, kraštą sutepame baltymu, uždengiame antru tešlos apskritimu ir sulipdome kraštus.
8. Kepame beliašus iš abiejų pusių, po to dedame į skardą ir uždengiame folija.
9. Dedame į įkaitintą iki 175C orkaitę maždaug 20 min.
10. Po to beliašus dedame į puodą ir uždengiame dangčiu ar rankšluosčiu.
11. Ataušę beliašai būna minkšti ir sultingi.
– kiaulienos-jautienos faršas – 500 g
– svogūnai – 2 vnt
– druska, pipirai – pagal skonį
Tešla:
– 4 stiklinės miltų (3 tešlai, 1 apdirbimui)
– vanduo arba pienas tešlai – 360 ml
– 2 valgomieji šaukštai cukraus
– druska – 1 arbatinis šaukštelis
– 2 arbatiniai šaukšteliai sausų mielių
– 2 valgomieji šaukštai aliejaus
– 1 baltymas
Paruošimas:
1. Sumaišome pieną (vandenį), miltus, cukrų, druską, mieles ir aliejų.
2. Išmaišome ir dedame į šiltą vietą kad pakiltų.
3. Apkepame aliejuje pusę svogūnų.
4. Į faršą dedame keptus ir šviežius svogūnus, druskos, pipirų
5. Gerai išmaišome ir įpilame truputį vandens, kad faršas būtų sultingas.
6. Kočiojame tešlą į ploną lakštą ir išpjauname 6-8 cm diametro apskritimus.
7. Į kiekvieno apskritimo vidurį dedame faršo, kraštą sutepame baltymu, uždengiame antru tešlos apskritimu ir sulipdome kraštus.
8. Kepame beliašus iš abiejų pusių, po to dedame į skardą ir uždengiame folija.
9. Dedame į įkaitintą iki 175C orkaitę maždaug 20 min.
10. Po to beliašus dedame į puodą ir uždengiame dangčiu ar rankšluosčiu.
11. Ataušę beliašai būna minkšti ir sultingi.
Trapios tešlos pyragas su marcipano ir obuolių įdaru
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Mielinės tešlos pyragas su aguonų įdaru
Pica su voveraitėmis
Minkščiausi ir greičiausi obuolių suktinukai.
Šniceliai su balta duona ir padažu
Mielinės spurgos su džemu
Labai skanios spurgos
Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“
Pica su faršu
Bandelės su lašinukais
Kaip mielėmis tręšti pomidorus ir agurkus – rezultatai jus priblokš
Bulvių pyragas su grybais
Jautienos antrekotas keptuvėje
Tikras atradimas – Mielinė tešla per 10 minučių! Jums pavyks!
BANDELĖS SU VARŠKE PAGAL BEATĄ
Mielinis maltos mėsos ir kopūstų pyragas
Gardžiosios mielinės spurgos
Duonelė su karamelizuotais svogūnais, pomidorais ir rozmarinais
Pica su mocarela ir pomidorais
Greitas Obuolių pyragas
MIELINĖS SPURGOS SU DŽEMU
Baklažanų apkepas
Tortas su bananais „Kurmio kalnelis“