Tradicinių kūčiukų receptas
Kategorija: Užkandžiai
Ingredientai
- miltų500 g
- šviežių mielių20 g
- pieno250 ml
- cukraus75 g
- aliejaus2 v. š.
- aguonų50 g
- druskospagal skonį
Gaminame:
1. Pirmiausia mieles ištrinkite su cukrumi ir šaukštu pieno. Tuomet pieną šiek tiek pašildykite ir supilkite į jį mieles bei pusę miltų. Išmaišykite, užberkite miltų sluoksnį, uždenkite rankšluosčiu ir padėkite šiltai, kad tešla iškiltų, maždaug pusvalandžiui.
2. Kai tai atsitiks suberkite likusius miltus, supilkite aliejų, suberkite aguonas, pasūdykite tešlą ir minkykite tešlą bent 5 minutes, kol ji taps minkšta ir nebelips prie rankų. Jei reikia, įberkite truputį daugiau miltų, bet nepadauginkite.
3. Tada vėl uždenkite tešlą rankšluosčiu, pastatykite į šiltą vietą ir palikite dar apie valandą.
4. Pakilusią tešlą vėl gerai išminkykite ir voliokite plonus volelius. Pjaustykite juos gabaliukais ir berkite į miltais pabarstytas skardas.
5. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros ir kepkite kūčiukus apie 10 min. (priklauso nuo jų dydžio), kol paruduos.
Raktažodžiai:
kūčiukai, kaledos, kucios, miltai, aguonuos, kaledu stalui, kaledu stalas, Tradiciniai, kūčiukų
Mieliniai kūčiukai pagal Beatą
Purios arbatinės mielinės bandelės kildinamos šaldytuve
Kūčiukai - kai gaminu pagal šį receptą, visada pradingsta nuo stalo!
Močiutės bulka - batonas
Plonos picos padas pagal virtuvės mitų griovėjus
PICOS PADAS PAGAL VIRTUVĖS MITŲ GRIOVĖJUS
Pyragėliai su džiovintais grybais
Kūčiukai su aguonomis - patys paprasčiausi!
Pica su mocarela ir pomidorais
MIELINĖS SPURGOS SU DŽEMU
Labai skanios spurgos
Mielinės tešlos pyragas su aguonų įdaru
Mielinis pyragas su aguonomis
Superinės spurgos su įdaru, nuo kurių visa jūsų šeima bus kaip be galvos
Mielinis picos padas
Glazūra padengtos mielinės bandelės su cinamonu
SVAJONIŲ PUSRYČIAI - MIELINIAI BLYNAI
BANDELĖS SU VARŠKE PAGAL BEATĄ
Pica su voveraitėmis
Loretos gardusis dzūkiškas šimtalapis su traškia plutele ir aguonomis
Pyragas šimtalapis - tradicinis receptas
Purios mielinės bandelės su kriaušių įdaru
Ghee sviestiniai sausainiai be pieno ir glitimo su beržų cukrumi
Mielinės spurgos su džemu