Dešrelės mielinėje tešloje su sūriu orkaitėje
Kategorija: Užkandžiai
Ši mielinė tešla yra nerealiai skani, labai puri ir ilgai lieka minkšta.
Aš mėgstu tokių dešrelių tešloje prikepti savo šeimai, vaikams įdedu į mokyklą, o vyrui į darbą, kai atsibosta visi kiti įprasti patiekalai. Žinoma, gal tai nėra pats sveikiausias pasirinkimas iš visų, tačiau kartais tikrai galima pasilepinti ir tokiu pasirinkimu.
1. Pirmiausia pieną sumaišome su cukrumi ir mielėmis, paliekame pastovėti šiltoje vietoje maždaug 10 minučių.
2. Tuomet įdedame jogurtą, įpilame aliejų, įberiame druską ir išmaišome.
3. Po to suberiame miltus sumaišytus su kepimo milteliais, suminkome tešlą (minkome maždaug 6-8 minutes).
4. Įdedame tešlą į aliejumi suteptą dubenį, uždengiame rankšluosčiu ir paliekame pakilti maždaug 50-60 minučių, šiltoje vietoje.
5. Paskui pakilusią tešlą padaliname į 6 vienodas dalis.
6. Iš kiekvienos iškočiojame pailgą paplotėlį (maždaug tokio dydžio, kaip turimos dešrelės), dedame per vidurį dešrelę, pabarstome ją sutarkuotu sūriu, paplotėlio šonus įpjauname ir lenkiame į vidų, tai iš vienos puses, tai iš kitos (žinoma galima formuoti tarsi bandeles, kaip jums labiau patinka).
7. Suruoštas bandeles uždengiame virtuviniu rankšluosčiu ir dar paliekame kilti šiltoje vietoje maždaug 20 minučių.
8. Paskui jas sutepame išplaktu kiaušinio tryniu su pienu ir pabarstome sezamo sėklomis.
9. Galiausiai kepame iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 20-25 minutes. Skanaujame!
Aš mėgstu tokių dešrelių tešloje prikepti savo šeimai, vaikams įdedu į mokyklą, o vyrui į darbą, kai atsibosta visi kiti įprasti patiekalai. Žinoma, gal tai nėra pats sveikiausias pasirinkimas iš visų, tačiau kartais tikrai galima pasilepinti ir tokiu pasirinkimu.
Ingredientai
- šiltas pienas: 85 mililitrų
- kambario temperatūros natūralus jogurtas: 85 gramų
- aliejus: 30 mililitrų
- druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
- cukrus: 0,5 arbatinio šaukštelio su kaupu
- sausos mielės: 4 gramų
- kepimo milteliai: 4 gramų
- miltai: ~275 gramų
- Taip pat prireiks:
- mėgstamos dešrelės: 6
- sūris: ~40-50 gramų
- Aptepimui:
- kiaušinių tryniai: 1
- pienas: 1 valgomojo šaukšto
- Pabarstymui:
- sezamo sėklos
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia pieną sumaišome su cukrumi ir mielėmis, paliekame pastovėti šiltoje vietoje maždaug 10 minučių.
2. Tuomet įdedame jogurtą, įpilame aliejų, įberiame druską ir išmaišome.
3. Po to suberiame miltus sumaišytus su kepimo milteliais, suminkome tešlą (minkome maždaug 6-8 minutes).
4. Įdedame tešlą į aliejumi suteptą dubenį, uždengiame rankšluosčiu ir paliekame pakilti maždaug 50-60 minučių, šiltoje vietoje.
5. Paskui pakilusią tešlą padaliname į 6 vienodas dalis.
6. Iš kiekvienos iškočiojame pailgą paplotėlį (maždaug tokio dydžio, kaip turimos dešrelės), dedame per vidurį dešrelę, pabarstome ją sutarkuotu sūriu, paplotėlio šonus įpjauname ir lenkiame į vidų, tai iš vienos puses, tai iš kitos (žinoma galima formuoti tarsi bandeles, kaip jums labiau patinka).
7. Suruoštas bandeles uždengiame virtuviniu rankšluosčiu ir dar paliekame kilti šiltoje vietoje maždaug 20 minučių.
8. Paskui jas sutepame išplaktu kiaušinio tryniu su pienu ir pabarstome sezamo sėklomis.
9. Galiausiai kepame iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 20-25 minutes. Skanaujame!
Patiko receptas? Pasidalink!
Raktažodžiai:
desreles, suris, desreles tesloje, desreles mielineje tesloje, sezamas, pienas, jogurtas, aliejus, druska, mieles, miltai, sezamo seklos
Panašūs receptai
SLUOKSNIUOTOS TEŠLOS IR DEŠRELIŲ UŽKANDIS
Sūrio lazdelės orkaitėje su kmynais
Corn dog receptas - dešrelės su sūriu tešloje
Nesaldžios česnakinės bandelės - Ukrainietiškos pampuškos
KRABŲ LAZDELĖS SLUOKSNIUOTOJE TEŠLOJE
Bandelės su lašinukais
Kukurūzų duona
Neįtikėtinai skanūs žiediniai kopūstai kepti tešloje!
Mieliniai kūčiukai pagal Beatą
Nesaldūs užkandiniai keksiukai su dešrelėmis ir kefyru
Barankos - Varšuvos žiedeliai su kmynais
Naminis batonas su kefyru