Greitai pagaminamos mielinės bandelės su kefyru

Kategorija: Užkandžiai


Greitai pagaminamos mielinės bandelės su kefyru

Paskelbė:
21 Lapkričio 2024

Ingredientai

Tešlai:
  • kefyras: 1 stiklinės
  • aliejus: 0,5 stiklinės
  • sausos mielės: 11 gramų
  • druska: 1 arbatinio šaukštelio (nubraukto)
  • cukrus: 1 valgomojo šaukšto
  • miltai: 3 stiklinių
Bandelių aptepimui:
  • kiaušiniai: 1 (mažo)
  • vanduo: 1 arbatinio šaukštelio


Recepto paruošimas

1. Pradėkite nuo kefyro ir aliejaus sumaišymo – sudėkite į dubenį ir šiek tiek pašildykite.

2. Į šiltą mišinį berkite sausas mieles, druską bei cukrų, gerai išmaišykite.

3. Po to įsijokite miltus ir minkykite, kol tešla taps minkšta ir elastinga.

4. Uždenkite ir palikite tešlą šiltai apie 30 minučių, kad ji pakiltų.

5. Tuo tarpu pasiruoškite įdarą (jei norite įdaryti bandeles). Pavyzdžiui, galite naudoti lašinukų ir svogūnų mišinį: lašinukus supjaustykite smulkiai ir šiek tiek apkepkite keptuvėje.

6. Tada pridėkite smulkintą svogūną ir dar truputį pakepinkite.

7. Pakilusią tešlą padalinkite į dalis ir suformuokite norimo dydžio bandeles.

8. Sudėkite jas į kepimo formą, prieš tai pabarstytą miltais, kad bandelės nepriliptų.

9. Palikite jas šiek tiek pakilti kol orkaitė įkaista iki 180 laipsnių.

10. Prieš kepdami bandeles, aptepkite jas kiaušinio ir vandens mišiniu, kad jos įgautų gražų blizgesį.

11. Kepkite orkaitėje apie 15-20 minučių, kol bandelės taps auksinės spalvos. Nepanikuokite, jei tešla per 30 minučių nepakilo, ji dar labiau išsipūs kepant.

12. Ištraukite ir mėgaukitės ką tik iškeptomis minkštomis bandelėmis!

13. Santrauka: Greitai pagaminamos mielinės bandelės su kefyru – tai lengvas ir skanus kepinys, kuris tinka tiek pusryčiams, tiek vakarienei. Kefyro dėka bandelės tampa minkštos ir ilgiau išlieka šviežios.

Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: