Naminis prancūziškas batonas (bagetė)
Kategorija: Užkandžiai
Ingredientai
- sausos greito veikimo mielės: 1 valgomojo šaukšto
- šiltas vanduo: 235 mililitrų
- cukrus: 2 valgomųjų šaukštų
- aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
- druska: 1 arbatinio šaukštelio
- miltai: 330-360 gramų
- kiaušiniai: 1 (+ 1 valgomojo šaukšto šilto vandens)
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia į didelį dubenį suberiame mieles, druską, cukrų, miltus bei supilame vandenį ir aliejų. Viską gerai išmaišome ir užminkome tešlą. Reikia minkyti maždaug 6-8 minutes, kol tešla tampa vienalytė.
2. Po to viską išverčiame ant lengvai miltuoto lygaus paviršiaus, gerai spustelime, kad pasišalintų oras.
3. Tešlą patalpiname į aliejumi išteptą dubenį ir uždengus maistine plėvele, paliekame maždaug 60 minučių kildinti. Tešlos turi pasidaryti dvigubai.
4. Praėjus 60 minučių, tešlą išverčiame ant stalo, padaliname į 2 lygias dalis ir dar kartą spustelime, kad pasišalintų oras.
5. Abu gabaliukus grąžiname atgal į dubenį ir uždengus plėvele kildiname dar maždaug pusvalandį.
6. Po to imame vieną tešlos gabaliuką ir išplojame ant stalo, padarant stačiakampį. Vieną jo kraštą lenkiame iki tešlos vidurio, o paskui ir antrą kraštą lenkiame iki perlenkto pirmojo krašto viduriuko. Šiame etape reikia gerai suspausti abudu naujai susidariusius kraštelius ir ridenti tešlą ant stalo, kol gaunasi graži bagetės (prancūžitko batono) forma.
7. Tešlą padedame ant specialios šiai duonai kepti skirtos skardos. Jei jos neturite, naudojame paprastą plokščią kepimo skardą.
8. Viską uždengus švariu rankšluosčiu paliekame dar maždaug pusvalandį.
9. Paskui įkaitiname orkaitę iki 230 laipsnių temperatūros.
10. Tada kiaušinį įmušame į nedidelį dubenėlį, įpilame šaukštą šalto vandens ir gerai išmaišę aptepame juo paruoštą duoną.
11. Padarome keletą skersinių pjūvių ir, jeigu pageidaujama, apibarstome sezamo sėklomis arba aguonomis.
12. Tam, kad gautųsi traški pluta, reikia patalpinti karščiui atsparų indą su vandeniu orkaitės dugne.
13. Duona kepame 230 laipsnių temperatūros pirmas 10 minučių, tada sumažinus kaitrą iki 180 laipsnių dar maždaug 20-30 minučių.
14. Ištraukus iš orkaitės leidžiame mažiausiai 15 minučių pravėsti ir jau galima skanauti!
Nesaldžios česnakinės bandelės - Ukrainietiškos pampuškos
Kukurūzų duona
Bandelės su lašinukais
Skaniausias faršo užkandis
Sukta duonelė su žolelėmis, džiovintais pomidorais ir alyvuogėmis
Sausianiai: varškės "Skarelės" su uogienė
Duonelė su karamelizuotais svogūnais, pomidorais ir rozmarinais
Dešrelės mielinėje tešloje su sūriu orkaitėje
Grissini duonos lazdelės su Parmezano sūriu
KREVEČIŲ UŽKANDIS | RECEPTAS
Tradicinių kūčiukų receptas
Mieliniai kūčiukai pagal Beatą
Pyragėliai su džiovintais grybais
Kūčiukai - kai gaminu pagal šį receptą, visada pradingsta nuo stalo!
Sūrio lazdelės orkaitėje su kmynais
Sultingi skanūs beliašai!
Naminiai mėsainiai su lašiša
Sluoksniotos tešlos kąsniukai su vištiena
Ukrainietiški virtiniai „varenyky“ su vyšniomis
Sluoksniuotos tešlos suktinukai su saulėje džiovintais pomidorais
Puikus užkandis iš vištos file
Užkandžiai su pomidorais ir fetos sūrio užtepėle
Sūrio spurgos su jalapenu
Samsa - Uzbekiški pyragėliai su mėsa