Pyragėliai su bulvių įdaru
Kategorija: Užkandžiai / Bulvių patiekalai
Ingredientai
- miltų: 1 kilogramo
- sausų mielių: 11 gramų
- cukraus: 1 valgomojo šaukšto
- druskos: žiupsnelio
- vandens: 2 stiklinių
Įdarui:
- bulvių: 1 kilogramo
- svogūnų: 2
- sviesto: 80 gramų
- druskos
- pipirų
- augalinio aliejaus: kepti pyragėliams
Recepto paruošimas
1. Pradžioje į dubenį berkite mieles, cukrų, užpilkite stikline šilto vandens bei palikite 20-30 maždaug minučių pastovėti. Per tą laiką mielės pradeda veikti. Tuomet dalimis berkite miltus, pilkite likusį vandenį, berkite žiupsnelį druskos bei užminkykite tešlą. Tešla turi gautis ganėtinai minkšta. Dubenį uždenkite medžiagos skiaute bei pastatykite šiltai.
2. Tada bulves nuskuskite, nuplaukite, išvirkite bei nusunktas sugrūskite. Dėkite sviestą bei pilkite truputį vandens kuriame virė bulvės. Išmaišykite. Svogūnus supjaustykite kubeliais, pakepiname aliejuje (3 valgomieji šaukštai) kol suminkštės, verskite ant bulvių, paskaninkite su druska, pipirais bei gerai išmaišykite.
3. Po to iš dubens išimtą tešlą dar paminkykite rankomis, padalinkite į dvi dalis iš kurių formuokite pailgus volelius. Kiekvieną volelį pjaustykite į nedideliais lygiais gabaliukais iš kurių formuokite rutuliukus, juos iškočiokite, į vidurį dėkite šaukštą su kaupu įdaro bei gerai užspauskite kraštus.
4. Keptuvėje su storu dugnu įkaitinkite aliejų. Jo turi būti maždaug tiek, kad apsemtų puse pyragėlio. Sumažinkite ugnį bei kepkite pyragėlius iš abiejų pusių kol gražiai apskrus. Skanaukite!