Kalėdiniai pyragėliai su džiovintais grybais

Kategorija: Užkandžiai / Grybų patiekalai


Kalėdiniai pyragėliai su džiovintais grybais

Paskelbė:
17 Gruodžio 2024

Ingredientai

  • Miltai: 3-3,5 stikl.
  • Pienas: apie 150 ml 
  • Sausos mielės: 12 g
  • Cukrus: 1 valg. š.
  • Druska: žiupsnelis
  • Sviestas: 50 g (ištirpintas)
  • Kiaušiniai: 2 vnt. (maži)
  • Aliejus: kepimui
Įdarui:
  • Baravykai: apie 300 g (džiovinti)
  • Svogūnai: 2-3 vnt.


Recepto paruošimas

1. Pieną šiek tiek pašildyti, kad būtų vos šiltas, tačiau jokiais būdais ne karštas.

2. Į pieną suberti mieles ir cukrų. Išmaišyti, uždengti ir palikti maždaug 10 min, kol suputos.

3. Tuo tarpu į didelį dubenį suberti miltus, druską, įmušti kiaušinius.

4. Sviestą ištirpinti ir supilti prie miltų.

5. Mielės suputojus (butinai turi suputoti, kitaip arba pienas buvo per karštas, arba mielės nebeaktyvios) supilti prie miltų.

6. Užminkyti minkštą, šiek tiek lipnią tešlą. Minkyti rankomis arba virtuvinio kombaino pagalba.

7. Užminkytą tešlą uždengti ir padėti šiltoje vietoje, kad pakiltų, maždaug 2 val.

8. Baravykus, jeigu dideli, šiek tiek pasmulkinti.

9. Svogūnus smulkiai sukapoti ir sudėti į įkaitintą keptuvę su truputėliu sviesto. Apkepti.

10. Į keptuvę sudėti grybus, gerai išmaišyti.

11. Pagardinti druska ir pipirais, dar apkepti, kol svogūnai pakeis spalvą. Atidėti.

12. Pakilusią tešlą iškočioti plonai ir formele ar stikline išjauti apskritimus.

13. Į kiekvieną apskritimą dėti šiek tiek paruoštos grybų masės, užlenkti ir kraštus užspausti šakute.

14. Gilioje keptuvėje įkaitinti aliejų ir pyragėlius kepti iš abiejų pusių, kol taps tamsios auksinės spalvos.

Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: