Kibinai su kiauliena
Kategorija: Kiauliena
Jeigu namuose dar niekada nekepėte kibinų, privalote išmėginti šį receptą su kiauliena. Šių kibinų tešla gaunasi labai, tirpstanti burnoje, o įdaro - ganėtinai gausiai. Vietoje kiaulienos galite rinktis ir kitą mėgstamą mėsą, viskas pavyks taip pat gerai. Esu gaminusi ir su aviena, viskas gavosi labai gerai, tik jos daug sunkiau nusipirkti nei kiaulienos ar jautienos. Tai kai noriu greičiau pagaminti pasirenku, kažkurią iš šių mėsų arba renkuosi vištieną, nes jos beveik visada turiu šaldytuve.
Iš nurodytų ingredientų kiekių man gavosi 15 kibinų.
1. Tešla: Miltus sumaišome su druska bei įpjaustome šaltą sviestą. Pirštais suformuojame trupinius. Tada įmušame kiaušinius, sudedame grietinę bei viską gerai išmaišome. Paruoštą tešlą dedame į šaldytuvą maždaug pusvalandžiui.
2. Įdaras: Smulkiai supjaustome svogūnus.
3. Smulkiai supjaustome kiaulieną.
4. Pagardiname pagal savo skonį druska ir pipirais bei viską gerai išmaišome.
5. Po to tešlą padaliname į delno dydžio rutuliukus.
6. Iškočiojame kibinų tešlą.
7. Į tešlos apskritimų vidurį dedame maždaug 50 gramų pasiruošto įdaro ir formuojame kibinus.
8. Tuomet kibinus dedame į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą, aptepame kiaušinio plakiniu.
9. Kepame orkaitėje 200 laipsnių temperatūroje maždaug 25 minutes.
10. Lepinamės iškeptais kibinais. Skanaus!
Iš nurodytų ingredientų kiekių man gavosi 15 kibinų.
Ingredientai
- Tešlai:
- miltai: 500 gramų
- druska
- kiaušiniai: 2
- sviestas: 250 gramų
- grietinė: 200 gramų
- Įdarui:
- kiauliena: 500 gramų
- svogūnai: 1
- druska
- pipirai
- Aptepimui:
- kiaušiniai: 1
Recepto paruošimas
1. Tešla: Miltus sumaišome su druska bei įpjaustome šaltą sviestą. Pirštais suformuojame trupinius. Tada įmušame kiaušinius, sudedame grietinę bei viską gerai išmaišome. Paruoštą tešlą dedame į šaldytuvą maždaug pusvalandžiui.
2. Įdaras: Smulkiai supjaustome svogūnus.
3. Smulkiai supjaustome kiaulieną.
4. Pagardiname pagal savo skonį druska ir pipirais bei viską gerai išmaišome.
5. Po to tešlą padaliname į delno dydžio rutuliukus.
6. Iškočiojame kibinų tešlą.
7. Į tešlos apskritimų vidurį dedame maždaug 50 gramų pasiruošto įdaro ir formuojame kibinus.
8. Tuomet kibinus dedame į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą, aptepame kiaušinio plakiniu.
9. Kepame orkaitėje 200 laipsnių temperatūroje maždaug 25 minutes.
10. Lepinamės iškeptais kibinais. Skanaus!
Kibinai. Skanių Trakų kibinų receptas
Greiti pyragėliai su mėsa arba beveik kibinai
Karaimų kibinai/pyragėliai
Veganiški kibinai su kopūstais ir daržovėmis
Kibinai su mėsa
VEGETARIŠKI KIBINAI SU RAUGINTAIS KOPŪSTAIS
Šaltiena su kiauliena ir vištiena
Traškūs vafliai
Virtų bulvių cepelinai su manais
Minkštučiai kotletukai (galiu garantuoti, kotletų dar šitaip negaminote)
UKRAINIETIŠKI VIRTINIAI SU BULVIŲ ĮDARU
Troškinys su kiauliena ir bulvėmis
Tradiciniai lietuviški cepelinai
Kiaulienos kotletai orkaitėje "du viename"
Makaronai su kiauliena ir daržovėmis
SALDŽIAAŠTRIS DARŽOVIŲ TROŠKINYS SU KIAULIENA
Sluoksniuotos tešlos keksiukai su vištiena
Plikyta tešla. Iš jos galima gaminti plikytus pyragaičius (eklerus).
DARŽOVIŲ IR KIAULIENOS TROŠKINYS
Čičinsko kepsniai
Naminiai ruginiai duoniukai su sėklomis
Kiaulienos kotletai su traškia plutele
Sluoksniotos tešlos kąsniukai su vištiena
Plonos picos padas pagal virtuvės mitų griovėjus