Skaniausi mieliniai beliašai su vištiena
Kategorija: Kiauliena / Vištiena ir paukštiena
Ingredientai
- Pienas: 200 ml
- Cukrus: 1-2 valg. š.
- Sausos mielės: 1 pakelio (7-11 gramų)
- Kiaušiniai: 2 vnt.
- Miltai: 300-500 g
- Druska: 1 arb. š.
- Aliejus: 6-7 valg. š.
- Vištienos faršas: ~250-300 g (tinka ir kiaulienos faršas)
- Svogūnai: 1 vnt. (smulkiai supjaustyto)
- Druska: pagal skonį
- Pipirai: pagal skonį
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių pieną pašildyti, jame išmaišyti cukrų bei mieles.
2. Uždengus palaukti, kol susidarys "kepurėlė". Įmaišyti kiaušinį.
3. Tada į kitą dubenį berti persijotus miltus, druską, supilti aliejų bei pieną su mielėmis. Gerai išmaišyti. Svarbiausia nepadauginti miltų. Tešla turi būti itin minkšta, netgi lipni.
4. Pabarstyti šiek tiek miltų bei palikti pastovėti uždengus, kol padvigubės.
5. Pakilusią tešlą lengvai perminkyti. Pabarstyti ant stalo miltų, atgnybti nedidelius tešlos gabaliukus.
6. Juos iškočioti, ant viršaus dėti po vieną šaukštelį paruošto faršo (faršą, vieną kiaušinį, svogūną, druską ir pipirus gerai išmaišome), faršą šaukšteliu išplojame, kad įdaras nebūtų storas bei greičiau iškeptų.
7. Tešlos kraštelius suimame.
8. Paliekame viršuje nedidelę skylutę.
9. Puode storu dugnu įkaitinti aliejų (aliejaus reikia tiek, kad apsemtų pusę beliašo), dėti po kelis beliašus skylute žemyn. Kai jau gražiai apskrus, atsargiai apversti ir pabaigti kepti.