Beliašai su dešrelėmis

Kategorija: Užkandžiai


Beliašai su dešrelėmis

Paskelbė:
05 Gruodžio 2024

Ingredientai

  • Miltai: 750 gramų
  • Pienas: 400 mililitrų
  • Kiaušiniai: 2 vienetai
  • Cukrus: 75 gramai
  • Sviestas: 75 gramai
  • Sausos mielės: 7 gramai
  • Druska: žiupsnelis
  • Dešrelės: 10 vienetų
  • Aliejus kepimui: apie 500 mililitrų


Recepto paruošimas

1. Tešlos paruošimas: Ištirpinkite sviestą ir atvėsinkite iki kambario temperatūros.

2. Pašildykite pieną iki šiltos, bet ne karštos temperatūros (apie 37°C).

3. Į dubenį supilkite šiltą pieną, suberkite cukrų ir sausas mieles. Išmaišykite ir palikite 10 minučių, kad mielės suaktyvėtų.

4. Į mielių mišinį įmuškite kiaušinius, supilkite ištirpintą sviestą ir įberkite žiupsnelį druskos. Gerai išmaišykite.

5. Palaipsniui berkite persijotus miltus, nuolat maišydami, kol susidarys minkšta ir elastinga tešla. Jei tešla per lipni, pridėkite šiek tiek daugiau miltų.

6. Tešlą minkykite apie 7 minutes, kol ji taps lygi ir elastinga.

7. Uždengę tešlą švariu rankšluosčiu, palikite ją šiltoje vietoje kilti apie 1 valandą arba kol padvigubės.

8. Beliašų formavimas: Pakilusią tešlą švelniai perminkykite ir padalykite į 10 lygių dalių.

9. Kiekvieną tešlos gabalėlį suformuokite į rutuliuką, tada iškočiokite į maždaug 1 cm storio apskritimą.

10. Į kiekvieno apskritimo centrą dėkite po vieną dešrelę.

11. Užlenkite tešlos kraštus aplink dešrelę, palikdami nedidelę skylutę viršuje arba visiškai uždarykite, priklausomai nuo pageidavimo.

12. Kepimas:Į gilią keptuvę arba puodą įpilkite aliejaus tiek, kad beliašai būtų apsemti iki pusės.

13. Įkaitinkite aliejų iki maždaug 170°C temperatūros.

14. Atsargiai dėkite beliašus į įkaitintą aliejų ir kepkite ant vidutinės ugnies apie 3–4 minutes iš kiekvienos pusės, kol jie taps auksinės spalvos.

15. Iškeptus beliašus dėkite ant popierinių rankšluosčių, kad sugertų aliejaus perteklių.

Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: