Kukuliai su bešamelio padažu
Kategorija: Jautiena, veršiena
Ingredientai:
– 3 bulvės
– 500 g jautienos faršas
– 1 česnako skiltelė
– petražolės, paprikos pagal skonį
– 150 g mocarelos sūrio
– druska, pipirai
Padažui:
– 5 valgomieji šaukštai sviesto
– 3 valgomieji šaukštai kviečių
– 800 ml pieno
– 2 arbatiniai šaukšteliai druskos
– pusė arbatinio šaukštelio muskato riešuto
Paruošimas:
1. Paruošime padažą.
2. Imame 2 puodus: į vieną pilame pieną, o į kitą dedame sviestą.
3. Vienu metu šildome pieną ir tirpdome sviestą.
4. Į sviestą beriame miltus ir pastoviai maišydami apkepame juos kol pagels.
5. Po to, nenustodami maišyti, pilame į miltų mišinį pieną.
6. Užviriname masę ir verdame 10 min.
7. Į padažą beriame druską ir muskato riešutą.
8. Viską permaišome ir paliekame.
9. Žalumynus smulkiai supjaustome.
10. Į dubenį dedame faršą, pridedame žalumynus, druską, pipirus, česnaką ir papriką.
11. Viską permaišome. Bulves nuskutame ir išverdame kol bus pusiau gatavos.
12. Po to pjaustome plonomis riekelėmis.
13. Imame kepimo formą ir sutepame sviestu.
14. Ant formos dugno ir kraštų išdėliojame bulves.
15. Iš faršo formuojame kukuliukus ir dedame juos ant bulvių riekelių.
16. Po to imame likusias bulvių riekeles ir atskiriame jomis mėsos kukulius vieną nuo kito.
17. Viską užliejame paruoštu padažu.
18. Sūrį smulkiai sutarkuojame ir apibarstome patiekalo viršų.
19. Ruošinį dedame į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių, ir kepame 15-20 min.
– 3 bulvės
– 500 g jautienos faršas
– 1 česnako skiltelė
– petražolės, paprikos pagal skonį
– 150 g mocarelos sūrio
– druska, pipirai
Padažui:
– 5 valgomieji šaukštai sviesto
– 3 valgomieji šaukštai kviečių
– 800 ml pieno
– 2 arbatiniai šaukšteliai druskos
– pusė arbatinio šaukštelio muskato riešuto
Paruošimas:
1. Paruošime padažą.
2. Imame 2 puodus: į vieną pilame pieną, o į kitą dedame sviestą.
3. Vienu metu šildome pieną ir tirpdome sviestą.
4. Į sviestą beriame miltus ir pastoviai maišydami apkepame juos kol pagels.
5. Po to, nenustodami maišyti, pilame į miltų mišinį pieną.
6. Užviriname masę ir verdame 10 min.
7. Į padažą beriame druską ir muskato riešutą.
8. Viską permaišome ir paliekame.
9. Žalumynus smulkiai supjaustome.
10. Į dubenį dedame faršą, pridedame žalumynus, druską, pipirus, česnaką ir papriką.
11. Viską permaišome. Bulves nuskutame ir išverdame kol bus pusiau gatavos.
12. Po to pjaustome plonomis riekelėmis.
13. Imame kepimo formą ir sutepame sviestu.
14. Ant formos dugno ir kraštų išdėliojame bulves.
15. Iš faršo formuojame kukuliukus ir dedame juos ant bulvių riekelių.
16. Po to imame likusias bulvių riekeles ir atskiriame jomis mėsos kukulius vieną nuo kito.
17. Viską užliejame paruoštu padažu.
18. Sūrį smulkiai sutarkuojame ir apibarstome patiekalo viršų.
19. Ruošinį dedame į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių, ir kepame 15-20 min.
Soti lazanija su vištiena ir grybais
Neįtikėtinai skanūs kotletai ir nei gramo mėsos
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Beprotiškai skanus užkandis iš lavašo.
Jautienos antrekotas keptuvėje
Salotos „Šviežios“ iš agurkų žiemai
Šniceliai su balta duona ir padažu
KALAKUTIENOS KUKULIAI SU ŠPINOKAIS IR SŪRIO PADAŽU
JAUTIENOS KUKULIAI SU PAPRIKA IR ANANASAIS
Itališkas baklažanų apkepas
Balandėliai iš Pekino kopūsto
Minkščiausi ir greičiausi obuolių suktinukai.
BULVIŲ APKEPAS SU SŪRIU
Tortas "Krepvilis"
Kiaušinius dažome natūraliai
Pica su faršu
Tikri Ukrainietiški Veronikos barščiai
Sotus avienos ragu
BULVIŲ KUKULIAI SU KEPENĖLĖMIS
Orkaitėje kepti sumuštiniai su kumpiu ir sūriu
Baklažanų apkepas
Vištienos - voveraičių šventinis troškinys
Pica su voveraitėmis